Továbbra is bizonytalan, részt vesz e a világelső az Australian Openen

Novak Djokovic a koronavírus oltás miatt maradhat le az év első Grand Slam tornájáról

Az elmúlt hónapok ellentmondásos hírei után a Tennis Australia, az ausztrál tenisz szövetség pontot tett az oltással kapcsolatos kérdések végére: szombaton Craig Tiley, a szervezet vezetője bejelentette, hogy a 2022-es Ausztrál Openen kizárólag oltott versenyzők vehetnek részt.

Ez nehéz helyzetbe hozhatja a Melbourne-ben kilencszeres, összességében 20-szoros Grand Slam bajnok Djokovicot, akiről nem tudható, beoltatta e magát.

A hétvégén Torinóban, az ATP világbajnokság elvesztett elődöntője utáni sajtótájékoztatón is megerősítette álláspontját, hogy a vakcina felvétele olyan személyes egészségügyi döntés, amiben nem fogja őt befolyásolni az ausztrál korlátozás sem. “Meglátjuk, ott leszek e Ausztráliában, hogy megvédjem a címemet.” – mondta a szerb.

A legutóbbi felmérések alapján a topjátékosok mintegy 80 százaléka van beoltva a Covid-19 vírus ellen.

Roger Federer múlt héten bejelentette, hogy az Australian Open még semmiképp nem jöhet számításba harmadik térdoperációja után. Ha a decemberi, Abu-Dhabiba tervezett visszatérése jól alakul, akkor Rafael Nadal lehet az egyetlen a Nagy Hármas tagjai közül, aki pályára lép januárban Melbourne-ben.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág