Nadal elkapta a koronavírust, nem biztos, hogy utazik Ausztráliába

Épp csak, hogy megkezdte a fokozatos visszatérést a spanyol, újabb akadály hátráltatja formája visszanyerésében

Rafael Nadal lábsérülése a tavalyi Roland Garroson vált nyilvánvalóvá, ahol óriási csatában veszített az elődöntőben Novak Djokovic-csal szemben.

Kihagyta Wimbledont, és a nyarat pihenéssel, regenerációval töltötte. Az augusztusi US Open felvezető tornákon megpróbálkozott ugyan a játékkal, de nem volt jó állapotban, ezért csapatával végül a visszalépés mellett döntöttek, és a US Openen sem indult.

Szeptemberben aztán barcelonai orvosa egy újfajta kezelést hajtott végre Rafa sérült lábán, és a mallorcai azóta azon dolgozik, hogy a 2022-es szezonban száz százalékos állapotban legyen.

A kép forrása: www.tycsports.com

A visszatérés első állomása volt a múlt hétvégi bemutató torna, a Mubadala World Championship Abu-Dhabiban. Itt Rafa két meccset játszott: az elsőt viszonylag simán, 6-3, 7-5-re elvesztette Andy Murray-vel szemben, másnap viszont Denis Shapovalovval szemben már éles mérkőzésen, mindössze a meccs tiebreakben maradt alul 6-7, 6-3, 10-6-ra.

Az arab országból hazafelé, a mallorcai tesztelés során derült ki a Covid fertőzés, amit a 20-szoros Grand Slam győztes játékos közösségi oldalain tudatott rajongóival:

“Abu-Dhabiból hazafelé, amikor Spanyolországba érkeztem, pozitív lett a PCR tesztem. Kuvaitban és Abu-Dhabiban is kétnaponta teszteltek, minden alkalommal negatív eredménnyel. Vannak kellemetlen pillanataim, de remélem, lassanként javul az állapotom. Karanténban vagyok, és mindenkit értesítettem, akivel kapcsolatba kerültem az elmúlt napokban. A kialakult helyzet miatt rugalmasan kell kezelnem a versenynaptáramat, és minden attól függ, hogy javulok. Tudatom majd veletek, hol játszom legközelebb. Köszönöm a támogatást és a jókívánságokat.”

Forrás: Rafa Nadal FB oldal

Az eredeti tervek szerint Nadal az Ausztrál Open előtt még egy 250-es tornán is játszott volna Melbourne-ben, de jelenleg mindkét versenyen való indulása veszélybe került.

Roger Federer már korábban jelezte, hogy térdműtéte után még nem áll készen az év első Grand Slamjére. Novak Djokovic oltottsága továbbra is bizonytalan, így -bár szerepel a nevezési listán- az ő részvétele is kérdéses. Ha Nadal is lemondaná a játékot, akkor az 1999-es Roland Garros, Federer Grand Slam-debütálása óta először rendeznének major tornát a Nagy Hármas valamely tagja nélkül.

Lassan hozzá kell szoknunk az érzéshez?

A kiemelt kép forrása: Rafaholics FB oldal