AusOpen 2022: A női egyes sorsolása

2022. január 13.
by cort

Ma délelőtt elkészült az Australian Open női egyesének főtáblája.

Felső ág

A felső ágra került a világelső Ashleigh Barty, akinek a mostani formáját elnézve nem nagyon van ellenfele a legjobb tizenhatig, ott azonban papírforma szerint összetalálkozhat a címvédő Naomi Osakával. A japán hölgy előző héten visszalépett egy melbourne-i felvezető tornán, és elmondása szerint fizikailag még komoly lemaradásban van, így még az tizenhat közé jutás sem borítékolt a volt világelső számára. Szintén a felső ágon kapott helyet Maria Sakkari és Paula Badosa, valamint a két évvel ezelőtti győztes Sofia Kenin. Elég kiegyenlített a mezőny, és a hölgyek rapszodikus játékát ismerve akár Elina Svitolina, vagy Barbora Krejcikova is odaérhet a döntőbe, bár utóbbi két játékostól ez komoly meglepetésnek számítana.

Alsó ág

Az alsó ágon elsősorban a hétvégén tornagyőzelmet arató Simona Halepre lesz érdemes odafigyelni. A román játékos Melbourne-ben kifejezetten jól teniszezett, de Fortuna ma délelőtt kevésbé volt kegyes hozzá, már a harmadik körben összetalálkozhat két US Open-bajnokkal Sloane Stephens és Emma Raducanu személyében, a tizenhat között pedig alighanem Muguruza vár a volt világelső románra. Az alsó ágon a további játékosok közül talán Aryna Sabalenkát kell még megemlíteni. A fehérorosz teniszező már egy éve adós egy komoly eredménnyel, és a sorsolását elnézve jó eséllyel bejuthat a négy közé, onnan pedig már bármi lehetséges. Az első fordulóban kiemelkedik Sofia Kenin és Madison Keys összecsapása, de szintén nagyszerű mérkőzésnek érkezik a korábban említett Emma Raducanu és Sloane Stephens meccse is.

Két magyar hölgyért is izgulhattunk a mai sorsolás előtt, de Fortuna egyikükkel sem volt éppen kegyes. Udvardy Panna a korábbi győztes Victoria Azarenkát kapta, Bondár Anna pedig a tavalyi Roland Garros döntős Anastasia Pavlyuchenkova ellen játssza karrierje első főtáblás mérkőzését.

A teljes sorsolást itt találjátok -> Australian Open női egyes

Kép forrása: twitter.com