AusOpen 2022: Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott

Hamar véget ért Fucsovics Márton számára a 2022-es Australian Open egyesben. A magyar teniszező öt játszmában szenvedett vereséget a szerb Dusan Lajovic-csal szemben. 

Fucsovics Márton megkezdte szereplését az idei Australian Openenen, ahol az első fordulóban Dusan Lajovic-csal mérkőzött meg. A két játékos tavaly Dohában és Dubaiban is összecsapott egymással, és ezt a két találkozót egyaránt a magyar nyerte meg.

Lajovic kezdte sokkal jobban a mérkőzést. A szerb az első játszma közepén és a végén is elnyerte Fucsovics adogatását, és magabiztosan 6-3-mal vezetést szerzett. A magyar teniszező a második felvonást korai breakkel nyitotta, majd azt követően, hogy nem engedte a saját szervája közelébe Lajovicot, 6-4-gyel kiegyenlített. A harmadik etap mindösszesen 32 perc játékot hozott, amit a szerb tudott 6-1 arányban megnyerni, aki így egy játszmára került a továbbjutástól.

A negyedik játszmában a nyíregyházi teniszező azonnal elvette Lajovic adogatását, viszont ez a break előny igen rövid életűnek bizonyult. A szett sorsáról Tiebreak döntött, amit végül egy óriási csatában Fucsovics tudott 8-6-ra bezsebelni. Lajovic az elveszített játszma ellenére remekül összeszedte magát, és a döntő szettben pillanatok alatt ellépett 5-0-ra. A magyar teniszezőnek a folytatásban csupán a szépítésre futotta, a szerb 6-1-re nyerte meg az ötödik játszmát. Lajovic 3 óra 27 perc játék után jutott tovább a második fordulóba, ahol a spanyol Carlos Alcaraz-zal mérkőzik meg.

Fucsovics Márton tehát egyéniben befejezte a szereplését Melbourneben, innentől marad számára a páros, ahol az amerikai Tommy Paul oldalán a torna harmadik kiemeltjeként jegyzett Marcel  Granollers/Horacio Zeballos kettős ellen lépnek pályára.

A mérkőzés végeredménye: 

Dusan Lajovic-Fucsovics Márton 6/1 4/6 6/1 6/7(6) 6/1

Kiemelt kép forrása: hatharom.com