AusOpen 2022: Nadal célegyenesben a történelmi Grand Slam rekordhoz

2022. január 28.
by HerczegGabor

A torna hatodik kiemeltje, a spanyol Rafael Nadal kvalifikálta magát elsőként az Australian Open vasárnapi döntőjébe, miután közel három óra játék után, négy játszmában búcsúztatta az olasz Matteo Berrettinit.

Szenzációs tenisszel kezdte a spanyol a mérkőzést, szinte érinthetetlen volt az első két játszmában, ugyanúgy, mint a negyeddöntőben Denis Shapovalov ellen. Az első játszmában egy break döntött a spanyol javára, a másodikban pedig kétszer is el tudta venni az olasz adogatását, és joggal várhatta a közönség, hogy sima három szettes mérkőzésen győz Nadal. A spanyol szinte fél lábbal már a döntőben érezhette magát, de a harmadik felvonásban egyetlen gyenge szervajáték is elég volt a spanyoltól 4-3-nál, amit az olasz könyörtelenül kihasznált, és 6-3-mal szépíteni tudott. Berrettinit tüzelte a közönség, aki úgy tűnt megérkezett a mérkőzésbe, de Shapovalovval ellentétben nem tudott egyenlíteni a szettek tekintetében. A negyedik játszmában 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, az olasz érinthetetlen volt az adogatása mögött, de 4-3-nál megremegett a keze, Nadal breakelni tudott, majd a következő játékban kiszerválta a meccset. 

A korábbi világelső spanyol vasárnap a hatodik Australian Open döntőjére készülhet, amiből máig csak egyszer 2009-ben, a svájci Roger Federer ellen tudott diadalmaskodni, 2012-ben Novak Djokovic, 2014-ben Stan Wawrinka, 2017-ben Roger Federer, majd 2019-ben ismét a szerb tudta legyőzni Nadalt a melbourne-i döntőben.

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
Férfi egyes, elődöntő

Rafael Nadal (6.) – Matteo Berrettini (7.): 6:3, 6:2, 3:6, 6:3

9.30Stefanos Tsitsipas (4.) – Daniil Medvedev (2.)

 

kiemelt kép: indianexpress.com