Carlos Alcaraz nyerte Rio De Janeiro-t

Carlos Alcaraz első ízben nyert ATP 500-as tornát. A spanyol teniszező a Rio De Janeiro-i fináléban magabiztosan győzte le Diego Schwartzmant. 

Rio De Janeiro-ban igen megfeszített tempóban érkeztek el a játékosok a fináléig, hiszen az időjárás igen szeszélyes volt a brazil városban egész héten. A fináléban végül Carlos Alcaraz és Diego Schwartzman mérte össze az erejét. A legjobb 4 között a spanyol és az argentin teniszező is két szettben tudott diadalmaskodni aktuális ellenfelével szemben.

Schwartzman nyitotta sokkal jobban a találkozót, azonban kezdeti előnyét nem volt képes sokáig megőrizni. A spanyol a folytatásban már felvette a mérkőzés alapritmusát, és ennek köszönhetően pillanatok alatt eltüntette a hátrányát. Alcaraz 4-4-nél ráadásul ismét elvette az argentin adogatását, és miután könnyedén kiszerválta a szettet, 6-4-gyel vezetést szerzett. A második felvonásban egy gyors break váltást követően az Schwartzman már nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni az egyre nagyobb lendülettel teniszező Alcaraz-zal szemben. A spanyol 1-1 után már csak egy újabb játékot veszített, és így meggyőző tenisszel zsebelte be a Rio De Janeiro-i tornagyőzelmet.

Alcaraz magabiztosan nyerte meg a Rio De Janeiro-i finálét
Kép forrása: atptour.com

Carlos Alcaraz megérdemelten szerezte meg első ATP 500-as trófeáját Rio De Janeiroban. A spanyol teniszező úgy nyerte meg a versenyt, hogy a legjobb 8 között az első kiemelt Matteo Berrettinit búcsúztatta óriási csatában, majd a fináléban a harmadik helyen rangsorolt Diego Schwartzmant különösebb gond nélkül győzte le.

A döntő végeredménye: 

Carlos Alcaraz ( 7 )-Diego Schwartzman ( 3 ) 6/4 6/2

Kiemelt kép forrása: zyri.net