Alexander Zverevet kizárták Acapulcóban

2022. február 23.
by cort

A német játékos a brazil Marcelo Melo oldalán lépett pályára az acapulcói torna páros versenyében, és az elveszített mérkőzést követően ütőjével majdnem megütötte a bírót.

Alexander Zverevnél elpattant valami. Talán ennél jobban nem is lehet jellemezni a német viselkedését a tegnapi páros mérkőzésen látottak alapján. A végletekig kiélezett meccs utolsó labdameneteiben egy vitatható döntést követően Zverev elfogadhatatlan stílusban sértegette a bírót, majd a mérkőzéslabdát követően háromszor is ráütött a bírói székre, és centiken múlt, hogy nem találta el a játékvezetőt. Természetesen a történtek után Zverevet kizárták a tornáról, és elképzelhető, hogy további büntetésekkel is szembe kell nézni. Az olimpiai bajnok teniszező azóta a közösségi médiában kért elnézést a viselkedéséért.

 

“Nehéz szavakba öntenem mennyi szégyellem magam a tegnapi mérkőzésen, és azután történtek miatt. Személyesen már elnézést kértem a bírótól, mert a kirohanásom teljesen elfogadhatatlan volt, és csak magam miatt lehetek csalódott. Ennek nem szabadott volna megtörténnie, az ilyenre nincs mentség. Szintén bocsánatot szeretnék kérni a szurkolóktól, a szervezőktől, és ettől a sporttól, amit úgy szeretek.”