Wawrinka: Még mindig ott van bennem az a tűz, amiért imádom a teniszt

2022. március 4.
by HerczegGabor

Stan Wawrinka bejelentette, hogy Monte-Carloban lép ismét teniszpályára, a célja pedig egyértelműen a teljes visszatérés lesz az ATP Tourra.

A 36 éves svájci játékos visszatérésével kapcsolatban korábban arról szóltak a hírek, hogy a Roland Garroson szeretne már teniszezni, de hivatalosan még nem volt megerősítve a visszatérés pontos dátuma.

,,Nem csak azért térek vissza a pályára, hogy elköszönjek, szeretném újra átélni azokat az érzelmeket, amit ez a nagyszerű sport adott nekem. Még mindig ott van bennem az a tűz, amiért imádom a teniszt, szeretek játszani, szeretek edzeni, szeretek küzdeni, mindenképpen szeretnék újra versenyezni már a salakszezonban. A közel öt évvel ezelőtti térdműtétem óta az volt az álmom, hogy újabb ATP-tornát nyerjek. Úgy érzem, még nem csináltam meg mindent, amit szerettem volna a karrierem során, és meg sem fordult a fejemben, hogy egy sérülés miatt visszavonuljak a tenisz világától.” – mondta a háromszoros Grand-Slam győztes a L’Equipe-nak.

Wawrinka legutóbbi diadala 2017 májusában volt, amikor hazai pályán, Genfben hódított el egy trófeát, ahol a döntőben a német Mischa Zverevet győzte le döntő játszmában.

kiemelt kép: atptour.com