Serena szerint a teniszben jelen van a kettős mérce

2022. március 7.
by kert

A fiatalabb Williams nővér a CNN-en, Christiane Amanpour műsorában szerepelt

A beszélgetésben több téma is szóba került, de a leghangsúlyosabb Sascha Zverev legutóbbi, acapulcói ámokfutása volt.

A német egy késő éjjel véget érő, vesztes páros mérkőzés után annyira begőzölt, hogy ütőjét a bírói széken verte szét, veszélyeztetve ezzel Alessandro Germani székbíró testi épségét is.

Büntetésként kizárták a tornáról, elvették világranglista pontjait és 40 000 dolláros pénzbüntetéssel sújtották. Többen, többek között Mats Wilander is túl enyhének tartják ezeket a szankciókat, és akár hosszabb eltiltást is el tudnának képzelni a világranglista 3. helyezettje számára.

Serena is ezt az álláspontot képviseli, és emlékeztetett, hogy a 2009-es US Open döntőben őt 175.000 dollárra büntették, amikor egy vonalbíró felé hajította az ütőjét.

“Egyértelműen érvényesül a kettős mérce.” – mondta. “Vicc nélkül, ha én ilyet csináltam volna, börtönben lennék. De a tenisz más területein is érzékelhető ez a kettős megítélés. Mindegy, én vagyok, aki vagyok, és szeretem magam.”

Serena korábban is gyakran hangoztatta, hogy származása miatt érték hátrányok a sportágban. Ennek kapcsán került szóba a Will Smith főszereplésével nemrégiben megjelent, King Richard című film, amely Serena és Venus édesapájánal és edzőjének, Richard Williamsnek az útját mutatja be.

“Nagyon fontos volt számunkra, hogy az emberek megtudják az igazat az apánkról. Mindenki intrikusnak és gazembernek gondolta, pedig csak sikeres karriert akart számunkra egy fehérek által dominált sportban. Ez iszonyatos mennyiségű munkával járt. Amikor a lányomra nézek, sokszor gondolom, hogy nem tudnám ugyanazt végigcsinálni, amit az apám.”

A 23-szoros Grand Slam győztes játékos a tavalyi wimbledoni torna óta nem lépett pályára combsérülés miatt. Most úgy látja, ha jól halad a regeneráció, a Roland Garroson térhet vissza.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Twitter