Taylor Fritz megszerezte első Masters tornagyőzelmét Indian Wells-ben

Taylor Fritz lett Indian Wells bajnoka 2022-ben. Az amerikai teniszező két szettben győzte le az eddig veretlen, spanyol Rafael Nadalt. 

Magyar idő szerint hajnalban az ATP 1000-es Indian Wells-i torna fináléját rendezték meg. Az egyetlen kérdés a döntő előtt már csak az volt, hogy Rafael Nadal tovább őrzi veretlenségét, és egyben ezzel megszerzi idei negyedik tornagyőzelmét is, vagy Taylor Fritz személyében újdonsült Masters bajnokot avatnak. A két játékos eddig egyetlen alkalommal találkozott egymással, akkor a 2020-as Acapulco-i döntőben a spanyol sima két szettben nyerni tudott.

Fritz első Masters döntője ellenére nagy lendülettel kezdett, és viszonylag hamar el tudott lépni 4-0-ra. Az amerikai nem sokkal később 5-1-nél már a szett megnyeréséért adogathatott, ekkor azonban Nadal igyekezett némileg felzárkózni. A spanyol ugyan szorosabbá tette az első etapot, ám megfordítani már nem tudta, Fritz 5-3-as vezetésnél fogadóként zárta le a játszmát. Az Australian Open címvédője a második felvonást már sokkal jobban nyitotta, 1-1-nél elvette ellenfele adogatását, de a break előnyéről kénytelen volt viszonylag hamar lemondani. A szett további része rendkívül fordulatosan alakult, Fritz többször is megküzdött az adogatása megtartásával, Nadalnak pedig 5-4-es hátrányánál mérkőzéslabdát kellett hárítania, de mindennek ellenére a szett sorsáról a tiebreak döntött. A rövidítésben a spanyol 5-4-re is vezetett, ám ekkor kulcsfontosságú hibát vétett, egy viszonylag könnyű lendített röptéből. Fritz pedig élni tudott a lehetőséggel, a következő két nagyon fontos pontot egyaránt megnyerte, így ennek köszönhetően lett Indian Wells újdonsült bajnoka.

Fritz hazai közönség előtt szerezte meg Masters tornagyőzelmét
kép forrása: realmadrid-futbol.com

Taylor Fritz fantasztikus héten van túl, hiszen óriási csatákat vívott meg azért, hogy karrierje során először nyerjen ATP 1000-es tornán. Az amerikai már régóta tagja a szűkebb elitnek, ám kiváló kvalitásai ellenére sokszor küzdött fejben egy torna végjátékával. Indian Wells-i diadalát követően így kíváncsian várjuk első Masters trófeája mekkora lökést adhat neki a továbbiakban.

A döntő végeredménye: 

Taylor Fritz ( 20 )-Rafael Nadal ( 4 ) 6/3 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: neweysnews.co.uk