ATP Miami: Medvedev és Tsitsipas sem hibázott

Miami-ben már a harmadik fordulóba kerülés volt a tét, ahol már a legmagasabban kiemelt játékosok is megkezdték a versenyt. Daniil Medvedev könnyedén továbbjutott, Stefanos Tsitsipas viszont kemény meccsre kényszerült a hazai közönség előtt teniszező John Wolf-fal szemben. 

Daniil Medvedevre az első fordulóban egy háromszoros Grand Slam bajnok várt, hiszen a brit Andy Murray-vel csapott össze. Az első kiemelt játékos a mérkőzést remekül nyitotta, miután korán elnyerte ellenfele adogatását. Medvedev a szett folytatásában csupán egyszer kényszerült arra, hogy 40-egyenlő legyen az szerva játékán belül, és azt követően semmi esélyt nem adott fogadóként a britnek, így 6-4-gyel vezetést szerzett. A második etapban Murray 2-2-ig tudott lépést tartani a Us Open címvédőjével, aki onnantól már nem veszített újabb játékot. Medvedev a következő körben a spanyol Pedro Martinez-zel találkozik.

Medvedev könnyedén legyőzte Murrayt a második fordulóban
Kép forrása: healthyhorsemessage.com

Stefanos Tsitsipasnak már jóval nehezebb dolga volt, mivel az amerikai John Wolf igen szoros mérkőzésre késztette. A görög 6-4-gyel került szettelőnybe, azonban nem tudta két szettben befejezni a találkozót, ugyanis Wolf egy megnyert rövidítést követően kiegyenlített. Tsitsipas a döntő játszmára az elveszített Tiebreak ellenére összeszedte magát, és egy 6-1-re behúzott szettel, 2 óra 3 perc játékot követően továbbjutott. A torna harmadik kiemeltje a nyolcaddöntőbe jutásért az ausztrál Alex De Minaur-ral néz farkasszemet.

Tsitsipas igencsak megszenvedett a győzelemért Wolf ellen
Kép forrása: atptour.com

A kanadai delegáció számára igen hamar befejeződött a 2022-es Miami Open. Felix Auger-Aliassime két szettben kapott ki a szerb Miomir Kecmanovic-tól, míg Denis Shapovalov szintén 2:0 arányban szenvedett vereséget az egyre jobb formába lendülő dél-afrikai Lloyd Harris-től. A tegnapi játéknapon bemutatkozott a címvédő Hubert Hurkacz is, akinek teniszére a francia Arthur Rinderknech-nek ezen a délutánon nem volt válasza.

A második forduló eredményei: 

Daniil Medvedev ( 1 )-Andy Murray 6/4 6/2

Pedro Martinez-Cristian Garin 7/6(2) 6/2

Jenson Brooksby-Nikoloz Basilashvili ( 18 ) 6/3 6/1

Roberto Bautista Agut ( 15 )-Kamil Majchrzak 6/3 6/3

Lloyd Harris -Denis Shapovalov ( 12 ) 6/3 6/4

Yoshihito Nishioka-Daniel Evans ( 24 ) 3/6 6/4 6/3

Aslan Karatsev ( 29 )-Ugo Humbert 7/5 6/2

Hubert Hurkacz ( 8 )-Arthur Rinderknech 7/6(5) 6/2

Stefanos Tsitsipas ( 3 )-John Wolf 6/4 6/7(5) 6/1

Alex De Minaur ( 25 )-Jordan Thompson 6/3 6/2

Marin Cilic ( 21 )-Alexei Popyrin 6/0 6/3

Kiemelt kép forrása: europetimenews.com