ATP Miami: Erre ki számított? Cerundolo-Ruud elődöntőt rendeznek!

Miami-ben az urak versenyének alsó ágán egy olyan elődöntő kerül megrendezésre, amit ha valaki a sorsolást meglátva előre bemondja, valószínűleg kinevetik. Francisco Cerundolo-nak ugyan nem kellett sokat játszania tegnap a továbbjutásért, Casper Ruud viszont óriási skalpot gyűjtött be Alexander Zverev legyőzésével, ráadásul kemény pályán! 

Francisco Cerundolo elképesztő utat járt be Miami-ben, azok után, hogy nem olyan rég még egy Challanger torna első fordulója is akadályt jelentett számára. Az argentin teniszezőnek előzetesen nem lett volna könnyű dolga Jannik Sinner-rel szemben, azonban a mérkőzés főleg a nézők legnagyobb bánatára mindösszesen 5 játék erejéig tartott, hiszen az olasz rosszullétre hivatkozva feladni kényszerült a találkozót. Az argentin tündérmeséje így tovább folytatódik a Key Biscane Openen, és készülhet karrierje első ATP 1000-es elődöntőjére.

Sinner rosszulléte hamar véget vetett az első negyeddöntőnek Miami-ben
Kép forrása: eurosport.com

Francisco Cerundolo ellenfele a legjobb 4 között óriási meglepetésre Casper Ruud lesz. A norvég teniszezőre minden bizonnyal kevesen fogadtak volna a német Alexander Zverev elleni összecsapáson, azonban annak ellenére továbbjutott, hogy eddig még szettet sem tudott elvenni a tokiói olimpiai bajnoktól. Hiába látszott úgy, hogy a német a második játszmában rálépett a győzelem felé vezető útra a mérkőzés szempillantások alatt hatlamas fordulatot vett. A norvég hamar rendezni tudta a sorokat az elveszített szett után, és a harmadik felvonást végig kontroll alatt tartva, végül legyőzte Zverev-et. A torna nyolcadik kiemeltje így pályafutása során másodszor játszhat a legjobb 4 között Masters tornán.

Ruud igen nagy meglepetésre kiejtette Zverevet
Kép forrása: atptour.com

Ma a felső ági negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem! Daniil Medvedev egy esetleges győzelmével a világelsőséget szerezheti vissza Novak Djokovictól, ám ehhez le kell győznie azt a Hubert Hurkaczot, aki amennyiben TOP 10-es játékos szeretne maradni, nem igazán engedheti meg a legjobb 8 közötti búcsút! Az utolsó negyeddöntő is óriási izgalmakat tartogat, hiszen a bombaformában lévő Carlos Alcaraz, és az utóbbi két hétben igen meggyőző teljesítményt nyújtó Miomir Kecmanovic párharca igazi csemegének ígérkezik! 

A negyeddöntők eredményei: 

Francisco Cerundolo-Jannik Sinner ( 9 ) 4/1-nél Sinner feladta

Casper Ruud ( 8 )-Alexander Zverev ( 2 ) 6/3 1/6 6/3

Kiemelt kép forrása: sportmax.tv