RG 2022: A hatodik nap programja

Elérkezett a francia nyílt teniszbajnokság hatodik játéknapja, amelyen ma is izgalmas párharcok várhatóak a párizsi salakon.

A férfiaknál a PHILIPPE-CHATRIER programjában kapott helyet a világelső Novak Djokovic (1.) aki a szlovén Aljaz Bedene ellen lép pályára, az esti programban pedig két fiatal titán küzd majd meg egymással, Sebastian Korda (27.) és Carlos Alcaraz (6.) személyében.

A SUZANNE-LENGLEN pályáján a tizenháromszoros bajnok Rafael Nadal (5.) lesz a főszereplő, akinek a tavalyi US Open negyeddöntősével, a holland Botic van de Zandschulp (27.) ellen kell majd kiharcolnia a továbbjutást. A salakkirály mérkőzése után majd az Alexander Zverev (3.) és Brandon Nakashima közötti mérkőzés következik.

Rafael Nadal és Botic van de Zandschulp találkozója előreláthatólag 14:00-kor kezdődik majd.          

A SIMONNE-MATHIEU pályán talán a nap két legizgalmasabb összecsapása kapott helyet a férfiaknál, ahol Grigor Dimitrov (18.) és Diego Schwartzman (15.), valamint Cameron Norrie (10.) és Karen Khachanov (21.) nézhet egymással farkasszemet.

A hölgyeknél is egyre erősödik a mezőny a torna előrehaladtával, a PHILIPPE-CHATRIER nyitómérkőzése lesz majd a mai napon a regnáló olimpiai bajnok Belinda Bencic (14.) és a tavalyi US Open döntős Leylah Fernandez (17.) csatája, majd folytathatja a menetelését a 2018-as döntős Sloane Stephens is, aki a hazai színeket képviselő Diane Parry ellen vívhatja ki a továbbjutást. Izgalmas párosításnak ígérkezik még a mai napon majd a Victoria Azarenka (15.) és Jil Teichmann (23.) párharca is.

Leylah Fernandez győzött korábban Belinda Bencic ellen a 2020-as Billie Jean King kupán

A hatodik nap részletes programját itt találjátok: Roland Garros hatodik nap

kiemelt kép: rolandgarros.com