Wimbledon 2022: Hatalmas fordítás az első negyeddöntőben

2022. július 5.
by cort

A háromszoros címvédő Novak Djokovic jutott elsőként a wimbledoni tenisztorna elődöntőjébe, miután szerb játékos óriási csatában, öt szettben győzött az olasz Jannik Sinner ellen.

Képes lehet-e a fiatal olasz megállítani a volt világelsőt? Erre a kérdésre kerestük a választ kedd délután, és majdnem azoknak lett igazuk, akik úgy gondolták, a Carlos Alcarazt kiejtő Jannik Sinner jelenti majd a végállomást Novak Djokovic számára. A mérkőzést Djokovic kezdte jobban, egy gyors breaknek köszönhetően hamar meglépett 3-0-ra, de a folytatásban Sinner magára talált, és a szerbet kétszer is lebreakelve 7-5-tel előnybe került. A folytatásban is az olasz maradt lendületben, szórta a nyerőket, jobban játszott ellenfelénél, és 6-2-vel már 2-0-ra vezetett. Érett tehát a meglepetés, de Novak Djokovicot sosem szabad leírni. A szerb fejben nagyon összerakta magát, szinte hiba nélkül teniszezett, előbb 6-3-mal szépített, majd 6-2-vel 3 óra játék után kiegyenlített. A döntő felvonás végkimenetele is hamar eldőlt, a szerb a harmadik játékban elvette ellenfele adogatását, majd később hozzárakott még egy breaket, és végül 6-2-vel lezárta a meccset.

Novak Djokovic az utolsó három szettben megmutatta miért is hatszoros győztes Wimbledonban, és ha ezt a játékot mutatja a hátralévő mérkőzésein, akkor nagyon nehéz lesz megállítani, legyen bárki a háló túloldalán.