Novak Djokovic hetedszer lett Wimbledon bajnoka

Novak Djokovic végső győzelmével zárult a wimbledoni tenisztorna. A szerb teniszező a fináléban négy játszmában múlta felül az ausztrál Nick Kyrgios-t. 

Wimbledonban a férfi egyes fináléját rendezték meg, ahol Novak Djokovic és Nick Kyrgios mérkőzött meg egymás ellen. A kérdés csak az volt, hogy a szerb megszerzi-e hetedik elsőségét az All England Club-ban, avagy az ausztrál első egyéni Grand Slam trófeáját emelheti magasba. A két játékos párharcának pikantériájához hozzátartozik, hogy Kyrgios azon kevesek egyike, akinek a találkozó előtt pozitív volt a mérlege ( 2-0 ) Djokovic ellen.

A mérkőzés első pár játékát viszonylag gyors, egyben magabiztos adogatójátékok jellemezték. Djokovic 2-2-nél ingott meg először saját szervája mögött, Kyrgios pedig a második fogadóelőnyét értékesítette. Az ausztrál a folytatásban nem kívánta megadni a lehetőségét a szerbnek a visszajövetelre, makulátlan szerva gamekkel jutott el 5-4-es vezetésig. Kyrgios ekkor nézett először adogatóként némi nehézségek elé, azonban a játék végén kiváló szerváival lezárta a játszmát, amit 6-4 arányban zsebelt be.

Kyrgios meggyőző játékkal szerzett vezetést
Kép forrása: tennis.com

A második szett negyedik játékában Djokovic sokkal élesebb volt fogadóként, jobban olvasta Kyrgios szerváit, aminek köszönhetően breakelni tudott. A szerb ugyan a folytatásban valamennyire küzdelmes adogatójátékokra kényszerült, ám a fontos pillanatoknál jobban tudott koncentrálni ellenfelénél. Djokovic 5-3-nál már a szettért szerválhatott, és erős tudott is maradni mentálisan, hiszen a 6-3-ra megnyert játszmának négy break labda hárításával vetett véget.

Djokovic viszonylag magabiztosan egyenlített ki
Kép forrása: tennis.com

A harmadik játszmában Kyrgiosnak jóval nehezebb adogatójátékai adódtak, mint Djokovic-nak. A szerb hiába tudott fogadóként folyamatos pressziót gyakorolni, az ausztrálnak remek szervái mentették a menthetőt. Djokovic 4-4-nél egy olyan játékban tudott végül breakelni, ami már szinte veszve volt, hiszen Kyrgios-nak 40-0-je volt. A torna első kiemeltje így adogathatott a szettért, amit higgadtságának köszönhetően 6-4 arányban meg is tudott nyerni.

Djokovic nagy csatában került egy szettre a trófeától
Kép forrása: tennis.com

A negyedik játszmában a két játékosnak nem voltak különösebb gondjai adogatóként. Kyrgios ebben a játszmában nagyon meggyőzően szervált, így Djokovic-nak kellett folyamatosan az eredmény után futnia. A szerb ugyan kétszer is a szettben maradásért adogatott, nem volt kérdéses, hogy rövidítés dönt a negyedik felvonás sorsáról. A Tiebreak elején Kyrgios rengeteg könnyelmű hibával játszott, így a térfélcserénél Djokovic 5-1-es előnyre tett szert. A szerb ezt követően, 6-1-nél 5 mérkőzéslabdához jutott, amiből a harmadikat saját szervája mögött meg is csinálta. A torna első kiemeltje így négy szettben, 3 óra 4 perc játékot követően nyerte meg a finálét.

Djokovic megérdemelten szerezte meg hetedik wimbledoni elsőségét
Kép forrása: tennis.com

Novak Djokovic az utolsó három mérkőzésén megmutatta mennyire erős mentálisan, hiszen rendre hátrányból kellett teniszeznie. A szerb hetedik wimbledoni elsőségét ünnepelheti, és egyben megszerezte 21. Grand Slam trófeáját. 

Wimbledon, a döntő végeredménye: 

Novak Djokovic ( 1 )-Nick Kyrgios 4:6 6:3 6:4 7:6(3)

Kiemelt kép forrása: tennis.com