Néhány hét van hátra Serena karrierjéből

2022. augusztus 10.
by kert

A fiatalabb Williams nővér közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a Vogue magazin szeptemberi címlapfotóját és top sztoriját, ami közelgő visszavonulását sejteti

A 40 éves legenda, Serena Williams egy éves kihagyás után az idei wimbledoni tornán tért vissza a versenyzéshez, ott azonban már az első fordulóban búcsúzott.

Az amerikai keménypályás szezonra együtt készült nővérével, a 41 éves Venus-szal. A héten zajló torontói WTA versenyen a spanyol Nuria Parrizas Diazzal szemben megszerezte a várva várt győzelmet is, ezzel párhuzamosan azonban robbant a hír: hamarosan visszavonul.

“Az életben eljön a pont, amikor el kell döntenünk, hogy másik irányba megyünk tovább. Ha nagyon szereted, amit csinálsz, akkor ez a döntés nehéz. Istenem, annyira élvezem a teniszt. De a visszaszámlálás megkezdődött. Az anyaságra, a spirituális céljaimra akarok koncentrálni, és felfedezni egy új, de szintén izgalmas Serenát. A következő heteket teljesen ki fogom élvezni.” – írta a posztban.

A cikkben Serena elmondja, hogy a visszavonulás számára inkább egyfajta átmenetet, fejlődési lehetőséget jelent, és ez a fejlődés a tenisztől való eltávolodással jár.

“Néhány éve a háttérben létrehoztam a kockázatitőke-alapomat, a Serena Ventures-t. Nem sokkal később családot alapítottunk, amelyet bővíteni is szeretnénk.” – vázolta fel a sportkarrier utáni céljait Serena.

Őszintén beszél a szülés utáni visszatérés nehézségeiről, és arról is, mit jelentene számára a Margaret Court rekordját beállító 24. Grand Slam trófea:

“A szülés után is voltak még lehetőségeim. A császármetszés és a tüdőembólia után Grand Slam döntőbe jutottam. Játszottam, miközben még szoptattam. Játszottam, pedig szülés utáni depresszióm volt. Egyszerűen nem jött össze.”

“Nem akarom úgy beállítani, hogy meg kellett volna csinálnom, vagy mintha ez járt volna nekem. 23 Grand Slamet nyertem, és ez jól van így, sőt, egészen különleges. Manapság pedig már a családomat helyezem előtérbe a teniszkarrieremmel szemben.”

Kiemelkedő pályafutása során Serena a Grand Slamek mellé begyűjtött még 78 WTA tornagyőzelmet, 186 egymást követő héten vezette a világranglistát és gyakorlatilag a sportág minden fontosabb női rekordját megdöntötte.

Bár a bejegyzésben és a cikkben sem szerepel egyértelműen, de minden bizonnyal legkedvesebb Grand Slam tornája, az augusztus 29-én kezdődő US Open után akasztja szögre végleg ütőjét.

A Williams nővérek gyermekkorát, pályájuk kezdetét a Richard király című, idén a mozikba került film mutatja be, melynek címszerepéért, Richard Williams megformálásáért Will Smith Oscar-díjat kapott.

Forrás

A kiemelt kép forrása: trt.net.tr