US Open 2022: A címvédő, és a korábbi kétszeres győztes is búcsúzott

2022. augusztus 31.
by cort

Két korábbi US Open győztes mellett a friss wimbledoni bajnoknő sem élte túl a nyitó fordulót.

Az első forduló jelentette a végállomást a címvédő Emma Raducanunak. A brit teniszező egy kellemetlen első körös ellenféllel, Alize Cornetval találkozott, és 1 óra 40 perc játék után 6-3 6-3 arányban maradt alul a francia hölggyel szemben. Raducanu elsősorban bosszantó hibáinak köszönheti a korai búcsút, illetve annak, hogy a második szettben 3-1 után már nem tudott játékot nyerni. A brit teniszező az idei évben mindössze egyetlen negyeddöntőt tudott felmutatni, így a mostani veresége sem számít olyan komoly meglepetésnek, de amennyiben ez a tendencia nem fordul meg hamarosan, úgy hónapokon belül már a top 100-on kívül találhatja magát.

Szintén búcsúzott a korábbi kétszeres győztes Naomi Osaka is, neki a végállomást az idei év Australian Open finalistája, az amerikai Danielle Collins jelentette. A jó iramú mérkőzésen a japán teniszező mindkét játszmában előnybe került, de egyik alkalommal sem tudott élni a lehetőségekkel, és 1 óra 36 perc játék után 7-6 6-3 arányú vereséget szenvedett.
Kétség kívül nem a korábbi Grand Slam győztesek napja volt a tegnapi, hiszen Raducanun és Osakán kívül búcsúzott a friss wimbledoni bajnok Elena Rybakina, a 2017-es Roland Garros győztes Jelena Ostapenko, valamint az Australian Open 2020-as bajnoka, az amerikai Sofia Kenin is.