US Open 2022: Egy korszak vége

2022. szeptember 3.
by cort

Egy több mint három órás, nagyszerű meccsen búcsúzott Serena Williams. A korábbi világelső amerikai bár nagyot küzdött Alja Tomljanovic ellen, a harmadik kör jelentette számára a végállomást.

A mérkőzést az ausztrál kezdte jobban a csordultig megtelt Arthur Ashe Stadionban, már az első játékban elvette Williams adogatását. A 23-szoros amerikai gyorsan visszabreakelt, majd a szett derekán ismét breakelni tudott, de hiába vezetett 5-3-ra, a játszmát végül Tomljanovic nyerte 7-5 arányban. A második szettben parádésan kezdett Serena, meglépett 4-0-ra, és 5-2-nél négy játszmalabdája is volt az ausztrál adogatójátékában, de végül csak rövidítésben dőlt el a szett sorsa a korábban Danka Kovinicet, és a második helyen kiemelt Anett Kontaveitet kiejtő amerikai javára. A döntő felvonásban ismét Williams kezdett jobban, a korai breakelőnyét azonban nem tudtam megőrizni, látványosan elfáradt, és már nem tudott több játékot nyerni, Tomljanovic 6-1-gyel lezárta a meccset.

Serena Williams 23 egyéni Grand Slam sikere mellett 14 alkalommal párosban is Grand Slam bajnoknak mondhatja magát, 73 egyéni tornagyőzelemmel, 4 olimpiai aranyéremmel fejezte be pályafutását mely alatt 319 hétig vezette a hölgyek világranglistáját. Serenát lehetett szeretni és nem szeretni, de egy biztos, a tenisztörténelem egyik legnagyobb alakja vonult most vissza.