Nadal már 2023-ra készül

2022. november 16.
by kert

A 22-szeres Grand Slam bajnok spanyol elszenvedte második vereségét is a torinói ATP világbajnokságon, és már a következő szezon van a fókuszban

Rafael Nadal még sosem nyerte meg az év végi világbajnokságot, és bár első kiemeltként érkezett, idén sem volt esélyes.

Sem a fedett kemény pályás körülmények, sem edzettségi, egészségi állapota nem kedvezett neki, hiszen a US Open negyeddöntős vereség óta mindössze egy tétmérkőzést játszott, a Rolex Paris Mastersen az amerikai Tommy Paultól kapott ki.

Torinóban a piros csoport küzdelmeit két vereséggel nyitotta: az első körben a szintén amerikai Taylor Fritz ellen 7-6, 6-1 arányban, majd Felix Auger-Aliassime ellen ennél is simábban, 6-3, 6-4-gyel maradt alul. Ezzel eldőlt, hogy nem jut tovább, és az év végi világelsőség is Carlos Alacarazé lesz.

Bár 2009 óta nem fordult elő, hogy sorozatban négy meccset bukjon el, Rafa nem lenne Rafa, ha feladná. Küzdőszellemét tükrözi mérkőzés utáni nyilatkozata is:

“Nagyon nehéz hónapokon vagyok túl. Most már 2023-ra kell koncentrálnom. Nem gondolom, hogy elfelejtettem volna teniszezni, vagy mentálisan erősnek maradni. Csak újra fel kell építenem magamban a pozitív érzéseket és az önbizalmat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalon tudjak játszani.”

Hogy mit vár magától jövőre?

“Nem tudom, mi lesz Ausztráliában. Mit tehetek, hogy újra jó szezonom legyen? Mint mindig, alázatosnak kell maradnom, hogy elfogadjam a kihívásokat, nehézségeket. Fogalmam sincs, elérem e még a legjobb játékomat, de kétségem sincs, hogy akár meg is halok érte. – mondta.

forrás: Twitter

Nadalt az ATP Cup és a Hopman Kupa keresztezéseként létrejött United Cupon láthatjuk legközelebb, ahol honfitársával Paula Badosával képviselik majd Spanyolországot. A torna december 29-én kezdődik Ausztrália különböző városaiban.

 

Forrás itt és itt

A kiemelt kép forrása: thehindu.com