ATP Finals 2022: Kialakult az elődöntő párosítása

2022. november 19.
by cort

Az orosz Rublevval lett teljes a legjobb négy mezőnye Torinóban.

Tegnap a Vörös csoport mérkőzéseivel folytatódtak az év végi ATP-világbajnokság küzdelmei. Azt már korábban tudni lehetett, hogy Novak Djokovic csoportelsőként kvalifikálta magát a négy közé, de a másik mérkőzésen ki-ki meccset játszott egymással az Andrey Rublev, valamint Stefanos Tsitsipas.

A nap első összecsapásán Novak Djokovic a korábbi bajnok Daniil Medvedevvel találkozott. A két teniszező egy rendkívül élvezetes, több mint három órást meccset játszott egymással, ahol a szerb 6-3 6-7 7-6 arányban győzött az orosz ellen, ezzel pedig egyedüliként tudta százszázalékosan zárni a csoportkört. Djokovic a folytatásban egyértelműen a torna favoritja, kérdés, hogy ez a mérkőzés mennyit vett ki belőle a továbbiakban. Medvedev ezzel szemben három vereséggel búcsúzott, úgy hogy mindhárom meccsét döntő szett tie-breakben bukta el.

Az esti mérkőzésen sokáig úgy tűnt, hogy Stefanos Tsitsipas lesz az elődöntős mezőny utolsó tagja, de hiába játszott sokáig szinte hibátlanul, a második szett derekánál elszakadt valami, és Rublev bátor játékkal 3-6 6-3 6-2 arányban megnyerte a meccset. A torna előtt sokak által lesajnált orosz a folytatásban Casper Ruud ellen lép pályára, a másik elődöntőben Taylor Fritz – Novak Djokovic összecsapást rendeznek.