AusOpen 2023: A tizedik nap programja – szerda

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság tizedik játéknapján kialakul az elődöntők teljes mezőnye.

A Rod Laver Aréna szerdai programja a korábbi kétszeres Grand Slam-döntős (US Open 2016, Wimbledon 2021) cseh Karolina Pliskova (30.) és Magda Linette találkozójával veszi kezdetét. A lengyel eddigi legjobb szereplését érte el karrierje során, hiszen most először jutott túl a 3. fordulón Grand Slam-tornán, tette ezt úgy, hogy káprázatos tenisszel búcsúztatta a negyedik kiemelt Caroline Garciát és a korábbi világranglista második helyezett Anett Kontaveitet is. Korábban már nyolcszor keresztezték egymás útját a felek és jelenleg 6-2-re vezet Pliskova.

A második találkozó Aryna Sabalenka (5.) és a horvát Donna Vekic összecsapása lesz. A fehérorosz teniszező továbbra is az első Grand Slam trófeájáért küzd, és elég magabiztos teljesítményt nyújtott idáig Melbourneben. Sabalenka korábban már három GS elődöntőt is elbukott pályafutása során (Wimbledon 2021, US Open 2021, US Open 2022). A horvátnak a legjobb eredménye egy GS negyeddöntő volt a US Openen 2019-ben. Az egymás elleni mérleget tekintve a mérleg nyelve a horvát felé billen, aki némi meglepetésre 5-1-re vezet összesítésben.

A harmadik párosítás két amerikai küzdelme lesz Ben Shelton és Tommy Paul között. Ezen az ágon korábban sorra hullottak ki a kiemeltek, és a nagy nevek, ezzel pedig lehetőség nyílt a két tehetséges teniszező előtt, hogy első GS elődöntőjükért megvívjanak egymással. A mai GS negyeddöntő lesz az első összecsapásuk egymás ellen, így nem lehet megjósolni, hogy ki lesz a továbbjutó.

A nap csúcsmérkőzése egyértelműen a Novak Djokovic (4.) és Andrey Rublev (5.) közötti rangadó lesz. A korábbi világelső visszatért idén Melbournebe, és eddig szinte játszi könnyedséggel vette az akadályokat, és jutott be a legjobb nyolc közé. Ugyanez viszont nem mondható el az oroszról, aki az előző körben a kiesés széléről visszatáncolva fordította meg a mérkőzést a kilencedik kiemelt Holger Rune ellenében. Ez lesz a negyedik találkozójuk egymás ellen, eddig kettejük párharcában Djokovic vezet 2-1-re.

A mai nap teljes programját itt találjátok: AusOpen 2023 tizedik nap

 

kiemelt kép: ausopen.com