AusOpen 2023: Djokovic ismét sima három szettben ment tovább

2023. január 25.
by cort

Novak Djokovic – Tommy Paul elődöntőt rendeznek az alsó ágon

Két férfi negyeddöntő maradt a mai napra, a tegnap továbbjutó Karen Khachanov és Stefanos Tsitsipas után ma Tommy Paul és Novak Djokovic jutott a négy közé.

Elsőként az amerikai biztosította be helyét az elődöntőben, aki honfitársával, Ben Sheltonnal találkozott. A rutinosabb Paul egy rövidítésben megnyert szettet követően 6-3-mal megduplázta az előnyét, és bár Shelton még egy 7-5-ös játszmával visszajött a meccsbe, a negyedik felvonásban Paul már uralta a játékot, és jutott a négy közé.

Az amerikai ellenfele a kilencszeres bajnok Novak Djokovic, aki az előző körben Alex De Minaur ellen mutatott játékát hozta, és semmi esélyt sem adott Andrey Rublevnak. A szerb mindössze 2 óra 5 percet töltött a pályán, ami a végjátékban még jól jöhet neki. A 6-1 6-2 6-4 arányban megnyert meccsen Djokovic a saját adogatásai mögött volt rendkívül magabiztos, igaz öt alkalommal breaklabdát is hárítania kellett, de a jó fogadásainak köszönhetően öt alkalommal is elvette ellenfele adogatását. Rublev az eredményhez képest nem játszott rosszul, de Djokovic egy perc pihenőt nem adott neki, folyamatosan mozgatta, és nem félt a tenyeresére játszani. A szerb jelenlegi formáját látva a még állva maradt riválisai tényleg csak a csodában bízhatnak.