AusOpen 2023: Férfi elődöntők

2023. január 26.
by cort

Az Australian Open tizenkettedik napján már a döntőbe jutás a tét az uraknál, és nehéz elképzelni, hogy vasárnap ne Novak Djokovicot és Stefanos Tsitsipast lássuk a fináléban

A nap első összecsapásán, magyar idő szerint 4 óra 30 perckor Stefanos Tsitsipas és Karen Khachanov találkozik egymással. A görög már a torna előtt is a legnagyobb esélyesek között volt nyilvántartva, a mutatott játéka alapján pedig már fordulók óta egyedül benne látják Novak Djokovic egyedüli valós ellenfelét. Az orosz ezzel szemben szépen csendben osont be a négy közé, igaz a legnagyobb játékosokat elkerülte, és a vele egy szinten emlegetett Tiafoet egy komoly tie-break fordításnak, az utóbbi hetekben nagyszerűen teniszező Kordát pedig egy csuklósérülésnek köszönhetően tudta kiejteni. A találkozó esélyese egyértelműen a görög, korábbi meccseiket egy kivétellel Tsitsipas nyerte, a görög neve mellett öt sikert számolhatunk.

A nap második összecsapása még talán az elsőnél is egyértelműbb. Melbourne koronázatlan királya idén is hihetetlenül játszik, az utóbbi két körben mutatott játékára elfogytak a jelzők. Amikor a szakértők, elismert edzők, de még a játékostársak is azt mondják, hogy ilyen szinten más nem képes teniszezni, akkor alighanem valóban kiemelkedőt mutat a volt világelső. Az amerikai Tommy Paul nem lesz könnyű helyzetben, talán csak a tisztes helytállás marad neki, de nem ez lenne az első olyan mérkőzés, ahol a lesajnált teniszező egy tökéletes napot kifogva okozta a verseny legnagyobb meglepetését. Djokovic és Paul összecsapását magyar idő szerint 9 óra 30 perckor kezdik.