Djokovic edzője szerint más játékos visszalépett volna az Australian Opentől

A wimbledoni győztes Goran Ivanisevic szerint tanítványa egészen különleges mentális képességekkel bír

Novak Djokovic és horvát edzője 2019 nyara óta dolgoznak együtt, hét Grand Slam trófeát zsebeltek be együtt, de Ivanisevic beismerte, őt magát is meglepte, hogyan tudott felülkerekedni tanítványa a nehézségeken az idei Ausztrál Open során.

Djokovic a két hét alatt végig hatalmas kötést viselt a bal lábán combhajlító probléma miatt. Ennek ellenére a hét mérkőzésen mindössze egy szettet veszített el, elképesztő magabiztossággal iskolázta le ellenfeleit.

A vasárnapi döntőben a görög Stefanos Tsitipast 6-3, 7-6, 7-6 arányban győzte le, ami után Ivanisevic  így nyilatkozott:

“Nem mondom, hogy mindenki, de a játékosok 97 százaléka visszalépett volna a versenytől, amikor a kezdés előtti szombaton megkaptuk az MRI felvételeket. De ő nem. Valahogy másképp működik az agya. Mindent beleadott. 77 kezelésen esett át naponta, és valahogy fokozatosan javult a helyzet. Egyáltalán nem számítottam erre, meg vagyok döbbenve.”

Djokovic rekordot jelentő tizedik alkalommal emelhette fel a melbourne-i serleget, így egalizált Rafael Nadallal szemben is, jelenleg mindketten 22 Grand Slam győzelem büszke birtokosai. A két veterán a legutóbbi 19 Grand Slam tornából 16-ot megnyert, ami döbbenetes dominanciát jelez még harmincas éveikben is.

A 35 éves szerb a világelsőséget is átveszi az év első major tornáját sérülés miatt kihagyó Carlos Alcaraztól.

Bár ő a harmadik legidősebb Ausztrál Open győztes Ken Rosewall és Roger Federer után, visszavonulásról egyelőre szó sincs.

“2-3 évig még biztosan játszhat. Ahogy a testéhez, a táplálkozáshoz, az egész élethez viszonyul, az csodálatos, kivételes színvonalú.” – mondta a hogyan továbbról Ivanisevic.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.essentiallysports.com/