Enyhül a Tsitsipas-Rublev feszültség

A múlt héten rendezett monte-carlói 1000-es torna bővelkedett odamondogatásban, elég csak a Medvedev-Zverev szópárbajra gondolnunk. A tavaly kezdődött ellentét Stefanos Tsitsipas és Andrej Rublev között viszont rendeződni látszik. 

2022-ben a görög és az orosz az év végi ATP Finals küzdelmein találkozott egymással, a mérkőzés utóbbi győzelmével zárult. A sajtótájékoztatón a csalódott Tsitsipas nem túl hízelgő módon nyilatkozott ellenfeléről, játékát egysíkúnak és fantáziátlannak nevezte.

Tsitsipas idén kétszeres címvédőként érkezett Monte-Carlóba, a trófeát azonban nem ő, hanem a korábban lesajnált Rublev hódította el, pályafutása első Masters tornagyőzelmét aratva.

A fiatal görög becsületére legyen mondva, hogy a Tennis TV-nek adott interjújában megváltoztatta tavalyi véleményét, és bocsánatot kért a durva szavakért:

“Ő valóban megérdemli a győzelmet. Eddig kicsit a radar alatt repült, pedig komoly fegyverei vannak a játékban. Hiba volt butaságokat beszélnem korábban, amikor kikaptam tőle. Komolyan gondolom, hogy bárkire veszélyes ellenfél.”

Rublev 13 tornagyőzelméből kilenc született kemény borításon, négy pedig salakon, Tsitsipas ezt is méltatta:

“Minden borításon jól játszik. Jó látni, hogy egyre jobb lesz, mert ez egyre jobb teljesítményre sarkall minket, ellenfeleket is.”

Ezen a héten biztosan nem találkoznak, mert Tsitsipas a barcelonai 500-as tornán lép pályára, míg Rublev a Banja Lukában rendezett 250-es Srpska Openen szerepel, többek között a világelső Novak Djokovic társaságában.

Forrás

A kiemelt kép forrása: tennisnet.com