RG23: A fogadóirodák szerint Alcaraz vagy Djokovic lehet a befutó

2023. május 27.
by cort

Minimum tíz, de inkább tizenöt évet kellene visszamennünk az időben, hogy olyan Grand Slam tornát találjunk, ahol nem a Nagy hármas valamelyik tagja legyen egy major torna legnagyobb esélyese.

Az utóbbi másfél évtizedben hozzászokhattunk, hogy egy Grand Slam torna kezdete előtt Federer, Djokovic vagy Nadal legyen a torna legnagyobb favoritja. Különösen igaz volt ez a Roland Garrosra, ahol Nadal néhány évet leszámítva mindig a verseny toronymagas esélyese volt. Nadal idén otthonról nézi a párizsi eseményeket, a Nagy hármast pedig csak Novak Djokovic képviseli, akinek a játéka messze elmaradt legjobb salakos teniszétől. Így talán nem annyira meglepő, hogy a fogadóirodák az idei évben a mindössze három vereséget begyűjtő Carlos Alcarazt tartják a legnagyobb esélyesnek. A spanyolnál némileg kevesebb esélyt adnak Novak Djokovicnak, a szerbet Holger Rune és Daniil Medvedev követi.

Hamarosan!
Szerinted ki nyeri a Roland Garrost 2023-ban?
Szerinted ki nyeri a Roland Garrost 2023-ban?
Szerinted ki nyeri a Roland Garrost 2023-ban?

A nőknél ennél egyszerűbb a helyzet, a világelső Iga Swiatek toronymagasan a torna esélyese, őt Aryna Sabalenka és Elena Rybakina követi, a többiek győzelme már nagy meglepetésnek számítana.