RG23: Djokovic nyerte a generációk csatáját

Novak Djokovic jutott be elsőként a Roland Garros férfi egyesének fináléjába. A szerb teniszező négy szettben győzte le a spanyol Carlos Alcaraz-t. 

A Roland Garros férfi versenyének első elődöntője elhozta a generációk csatáját. A világelső Carlos Alcaraz szembe nézett a kétszeres párizsi bajnokként számon tartott Novak Djokovic-csal. A két játékos eddig egyetlen alkalommal csapott össze, ami tavaly egy brutális csatát tartogatott a madridi közönség számára, és ezt akkor 3 óra 36 perc játék után Alcaraz nyerte meg.

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris Alcaraz veszélybe került adogatóként. Djokovic 2-1-nél jutott először break labdához, és egy igen látványos ponttal sikerült is a szerbnek elvennie a spanyol szerváját. 4-2-nél kritikus játéknak lehettünk szemtanúi, hiszen Alcaraz először szorongatta igazán ellenfelét fogdóként, de három break labdát is kihasználatlanul hagyott. A játék végül egy 14 perces küzdelem végén Djokovicé lett, aki ezáltal igen közel került az első szett megnyeréséhez. A spanyol ugyan nagy harcot folytatott, hogy visszajöjjön a játszmában, viszont a szerb miután 5-3-nál még break labdát is hárított, végül lezárta a játszmát.

Djokovic meggyőző tenisszel nyerte az első szettet
kép forrása: twitter.com

A második játszmában Alcaraz elkezdett egyre magabiztosabban teniszezni adogatóként, ennek köszönhetően Djokovic csak a spanyol nyomában tudott loholni. A két játékos 4-3-as Alcaraz vezetésig gond nélküli szervajátékokat produkált, majd a spanyol a mérkőzésen során először tudott breakelni. A világelső break előnye viszont tiszavirág életűnek bizonyult, Djokovic azonnal visszajött. A szerb 5-4-es hátrányban ugyan még megmenekült a szett elvesztésétől, azonban Alcaraz 6-5-ös vezetésnél már megnyerte a második felvonást.

Alcaraz nagy csatában egyenlített ki
Kép forrása: twitter.com

Alcaraz számára a lehető legrosszabban kezdődött a harmadik játszma. A spanyol 1-1-nél görcs miatt kért ki ápolást, és igy a szabályok értelmében automatikusan elveszítette az adogatását. A folytatásban a spanyol egyre kevésbé mozgott jól, aki zsinórban bukta a játékokat. Djokovic ezáltal könnyedén nyerte meg 6-1-re a harmadik szettet.   A negyedik játszma elején ugyan Alcaraz jóval jobban lépkedett, azonban azt igy sem tudta elkerülni, hogy már a második game-ben elbukja a szerváját. A bizonyos olló innentől egyre jobban nyílt a két játékos között, és Djokovic 5-0-ra elhúzott. Alcaraz miután szépített, Djokovic könnyen hozta az adogatását, ezzel a szerb véget vetett a találkozónak.

Alcaraz görcse eldöntötte a rangadót
Kép forrása: twitter.com

Novak Djokovic ezáltal még mindig versenyben van azért, hogy harmadszor is megnyerje a Roland Garros-t, és egyben megszerezze 23. Grand Slam trófeáját.

Roland Garros, elődöntő végeredménye: 

Novak Djokovic ( 3 )-Carlos Alcaraz ( 1 ) 6:3 5:7 6:1 6:1

Kiemelt kép forrása: twitter.com