RG23: A világelső megvédte címét

2023. június 10.
by cort

Nagyszerű mérkőzést hozott a világelső Iga Swiatek, valamint a karrierje első Grand Slam döntőjét játszó Karolina Muchova összecsapása.

A címvédő lengyelt már a torna előtt is az idei verseny legnagyobb esélyesének tartották, így nem volt meglepő, hogy szettveszteség nélkül jutott a döntőbe, ellenfele pedig élvezetes játékkal, és több nagy skalp begyűjtésével jelezte, hogy van keresnivalója a fináléban.

A döntő az előzetesen várt forgatókönyv szerint alakult, a világelső uralta a játékot, és magabiztosan 6-2 3-0-ás előnyre tett szert. Már úgy tűnt, hogy Swiateknek innen már sima a meccs, és behúzza harmadik Roland Garros győzelmét, de jött a fordulat, Muchova tudott emelni a játékán, és kiegyenlített, majd pedig jobban jött ki az idegek harcából, és 7-5-tel lezárta a szettet. A döntő felvonásban is a cseh kezdett jobban, egyből lebreakelte ellenfelét, de az előny nem tartott sokáig Swiatek kiegyenlített. A meccs hajrájában úgy tűnt Muchova meglepi a világelsőt, 3-3 után ismét breakelőnybe került, de innen ismét a címvédő lengyel dominált, és sorozatban három játékot nyerve 6-4-gyel lezárta a meccset.