ATP 250: Stuttgart és ’s-Hertogenbosch beharangozó

A mai napon hivatalosan is kezdetét veszi majd a füves pályás szezon, így a héten két ATP 250-es besorolású torna kerül megrendezésre majd Stuttgartban és ‘s-Hertogenbosch-ban is egyaránt.

A németországi viadalt választotta az előkelőbb ranglistahelyezésű teniszezők közül Tsitsipas (1.), Fritz (2.), Tiafoe (3.) és Hurkacz (4.) is. Szintén ezen a tornán készül még fel Wimbledonra továbbá Paul (5.), Musetti (6.) a címvédő Berrettini (7.) és Kyrgios (8.) is. Ez a megmérettetés magyar szempontból is érdekes lehet a számunkra, hiszen Fucsovics Márton is itt versenyez a héten, a selejtezőből a főtáblára jutva a kanadai Denis Shapovalov ellen kezdi majd meg a szereplését az idei füves pályás szezonban.

A kiemelés szerinti várható negyeddöntők

A hollandiai bajnokságon is elég erős mezőny gyűlt össze a főtáblán, mint például Medvedev (1.), Sinner (2.), Coric (3.) és De Minaur (4.) is. Kiemeléstől függetlenül még több tehetséges teniszező is beleszólhat a héten a végkifejletbe, ilyen lehet például Raonic, Djere, Nakashima és Goffin is a játéktudása alapján. Ezt a tornát tavaly óriási meglepetésre a szabadkártyás hazai játékos Tim van Rijthoven nyerte Medvedevet viszonylag könnyedén felülmúlva. Az viszont biztos, hogy a holland teniszező idén nem fog címet védeni, hiszen nem adta le a nevezését az idei tornára.

A kiemelés szerinti várható negyeddöntők

A teljes mai programot itt tudjátok megtekinteni: ATP 250 Stuttgart és ATP 250 ‘s-Hertogenbosch

kiemelt kép: atptour.com