Wimbledon 2023: Alcaraz könnyedén jutott a fináléba

Carlos Alcaraz jutott be másodikként a wimbledoni torna fináléjába. A spanyol játékos a vártnál könnyebben győzte le az orosz Daniil Medvedevet. 

Azt követően, hogy Novak Djokovic fináléba jutott, a wimbledoni torna férfi egyesének második elődöntőjében a világelső Carlos Alcaraz, és a torna harmadik kiemeltjeként jegyzett Daniil Medvedev csapott össze. A két játékos utolsó csörtéje előzetesen nagy harcot igért, ám akkor az idei Indian Wells-i torna döntőjében Alcaraz könyörtelen söprést hajtott végre.

Az első játszma első felében az adogatók viszonylagos magabiztosságot mutattak, egészen a nyolcadik játékig. Medvedev ekkor először került bajba saját szervája mögött, amit ezzel a lendülettel el is vesztett. Alcaraz pedig a következő játékban higgadtan kiszerválta a szettet, ezáltal vezetést szerzett. A második felvonásban hamar eljött az első break, Alcaraz pikk-pakk elnyerte Medvedev szerváját. A folytatás is a spanyol szájíze szerint alakult, aki 5-3-as vezetésnél fogadóként zárta le a második szettet.  A világelső a harmadik etapban is már 3-0-ás előnyben teniszezhetett, majd ezek után breakek hada következett, hiszen a két játékos összesen négy adogatás elvesztésével jutott el 5-3-mas Alcaraz vezetésig. A spanyol itt már nem hibázott, lezárta a mérkőzést, és ennek köszönhetően bejutott pályafutása első wimbledoni döntőjébe.

Wimbledon 2023, az elődöntő eredménye: 

Carlos Alcaraz ( 1 )-Daniil Medvedev ( 3 ) 6:3 6:3 6:3

Kiemelt kép forrása: eurosport.com