US Open 23: A második nap programja

2023. augusztus 29.
by cort

A tegnapi napon a férfiak alsó ágával kezdődött el az idei US Open, lássuk a mai napon a felső ágon milyen küzdelmek várhatóak.

Az Arthur Ashe nyitó mérkőzésén honfitársunknak is szoríthatunk, egy Medvedev-Balázs Attila mérkőzéssel indul a nap. Attilának ez lesz csupán az idei negyedik ATP mérkőzése, idén sajnos még szettet sem tudott nyerni. Amennyiben az Ashe programjában maradunk, muszáj még kiemelni a világelső Alcaraz meccsét is, aki a német Koepfer ellen mérkőzik meg az éjszakai programban. Alcarazék mellett még további 2 Grand Slam győztes férfi teniszező is pályára lép, Andy Murray a francia Moutet ellen fog játszani, még Stan Wawrinka a japán Nishioka ellen méri össze az erejét. Az érzelmi szállak miatt, pedig muszáj megemlíteni John Isner meccsét, akinek az idei US Open az utolsó tornája, az argentin Diaz Acosta ellen hosszabbíthatja meg karrierje utolsó tornáját.

A hölgyekről is ejtsünk néhány szót, a nappali program legjobb mérkőzése a Pegula-Giorgi találkozó lehet, ahol az esélyek egyértelműen a hazai teniszező mellett szólnak, aki pár hete a Canadian Masterst is behúzta Montreálban. Egymás elleni mérlegük 6-1 Pegula javára, de ha valakiben, akkor Giorgiban mindig benne van, hogy egy Grand Slam tornán előhúzza a nagy teniszét. A nagyobb nevek közül, a wimbledoni címvédő Vondrousova a 241. Han ellen mérkőzik meg, míg a világranglista ötödik Jabeaur azzal az Osorioval játszik, akit 2021-ben két szettben búcsúztatott, itt New Yorkban. Az éjszakai programban a múlt egyik legnagyobb neve, Venus Williams játszik a selejtezőből feljutó Minnen ellen, még a jelen egyik legnagyobb sztárja, Sabalenka a szintén belga színekben induló Zanevskaval szemben méri össze az erejét.

A második nap programja: US Open második nap