US Open 23: A harmadik nap programja

2023. augusztus 30.
by cort

A mai napon már a második forduló küzdelmeivel folytatódik a US Open. Nézzünk néhány érdekesebb párosítást.

Kezdjük a magyarokkal, ugyanis két honfitársunk miatt is izgulhatunk a délutáni programban. Fucsovics Márton papíron könnyebb ellenfelet kapott, hiszen ő a százon kívüli Rinky Hijikata ellen küzd meg a továbbjutásért, míg Marozsán Fábián a jóval rutinosabb Adrian Mannarino ellen méri össze az erejét.

Folytassuk a tornát követően a világranglista első helyére visszalépő Djokoviccsal, aki a salak pályás specialista Zapata Miralles ellen játszhat, és jó eséllyel szett veszteség nélkül veheti ezt az akadályt. A nap meccsèt valószínűleg a szebb napokat is látott, 2021-es US Open győztes Dominic Thiem vívja majd a hazai Shelton ellen. Idén egyszer már találkoztak, akkor meglepően simán 6-2 6-2-re nyert az osztrák, de az salakos borításon volt Estorilban. Érdekes lehet még a Tsitsipas – Stricker találkozó is, papíron 121 helyezés van a két játékos között, de a görög hajlamos megszenvedni a nagy szervás játékosok ellen, és Strickernek mindenképpen megvan a játéka ahhoz, hogy ezzel nehéz helyzetbe hozza Tsitsipast.

A hölgyeknél a világranglista első Iga Swiateknek könnyű győzelme lehet, ugyanis a 300-on kívüli Saville lesz az ellenfele. Eddig egyszer találkoztak, akkor a lengyel két szettben diadalmaskodott. A mai nap másik nagy neve Rybakina lesz, aki a sérülésből visszatérő Tomljanovic ellen mérkőzik meg, és benne van, hogy a nap egyik legszínvonalasabb meccsét hozza majd. Tavaly Wimbledonban már találkoztak, akkor a kazah csak döntő játszmában bírt el az ausztrállal.

A harmadik nap programja -> US Open harmadik nap