US Open 23: A negyedik nap programja

2023. augusztus 31.
by cort

A mai napon a felső ágon is folytatódik a második forduló, nézzük az érdekesebb párharcokat

Nem kezdhetjük mással, mint a címvédő Carlos Alcarazzal. A spanyol játékos a szebb napokat is látott Lloyd Harris ellen mérkőzik meg, és valószínűleg nem lesz egy hosszú mérkőzés. Minimális reménye a szervája lehet az afrikai játékosnak, aki az első fordulóban 26 ászt ütött, és az adogatását egyszer sem bukta el. A második legnagyobb nevünk a szintén korábbi US Open győztes Daniil Medvedev, aki O’Connell ellen játszik majd. Idén egyszer már találkoztak, akkor nagyon nehezen, döntő szett 7-5-re nyert csak az orosz. Ha már grand slam győztesek, akkor muszáj megemlíteni Andy Murray összecsapását, aki talán a nap legjobbnak ígérkező meccsét játszhatja Grigor Dimitrov ellen. A mai meccsen befolyásoló tényező lehet, hogy Murray három szettben nyert két napja, míg a bolgár csak döntő szett rövidítésben nyert, közel öt órás csatában. A múltjuk már többször is összefonódott, hiszen ez már a 12. összecsapásuk lesz egymás ellen, viszont ebből kár bármit is leszűrni, hiszen legutóbbi mérkőzésüket 2016-ban játszottak. Ahogy két napja már említettük, ez a torna John Isner utolsó profi versenye. Két napja csodás adogató teljesítménnyel sima három szettben verte argentin ellenfelét, ma viszont jóval nehezebb dolga lehet honfitársa, Michael Mmoh ellen. A fiatalabb amerikai csodás játékkal, három játszmában búcsúztatta a torna 11. kiemeltjét, Karen Khachanovot.

A hölgyeknél két nagyobb nevet kell kiemelni, a világranglista második Sabalenka az éppen hogy 100-ban lévő, brit Burrage ellen játszik. Jó esélyei lesznek a fehérorosz lánynak, hiszen brit ellenfele idén még egy meccsnél többet egy WTA szintű tornán sem nyert egymás után. Másik nagy nevünk a wimbledoni döntős Jabeur, akinek már jóval nehezebb dolga lehet. Ellenfele a feltörekvő cseh reménység, Linda Noskova lesz, aki 18 éves kora ellenére már top 50-es játékos. Idén egyszer találkoztak már Ausztráliában, akkor a cseh teniszező döntő játszmában nyerni tudott.

Végül, de nem utolsó sorban pedig jöhetnek honfitársaink. Fucsovics Marci az ausztrál Popyrinnel állt össze, sajnos nem volt szerencsés a sorsolásuk, ugyanis a többszörös grand slam győztes Mahut/Herbert duó ellen kéne győzelmet aratni. A nőknél a mi korábbi GS győztesünk, Babos Tímea, Bondár Annával állt össze. Nekik idénről már van egy Challenger torna győzelmük, igaz az salakos versenyen történt. Nagy szerencséjük nekik sem volt a sorsoláson, ugyanis a madridi 1000-es torna címvédője, az Azarenka/Haddad Maia duó lesz az ellenfél.