US Open 23: A hatodik nap programja

2023. szeptember 2.
by cort

A mai napon már a felső ágon is a nyolcaddöntőbe jutás lesz a tét, nézzük tehát az érdekesebb mérkőzéseket

Kezdjük a címvédő Alcarazzal, aki toronymagasan esélyesnek számít a brit Daniel Evans ellen. Eddig kétszer találkoztak, mind a kétszer magabiztosan, szett veszteség nélkül nyert a spanyol.

Alcaraz mellett egy másik korábbi US Open győztes is játszani fog Danil Medvedev személyében, aki az argentin Baez ellen fog csatázni. Baez egy kimondottan salak speciálistának számít, de múlt héten kisebb meglepetésre nyerni tudott egy 250-es versenyt Winston-Salemben, így még minimális esélye akár lehet is. A nap mérkőzése a Zverev – Dimitrov párharc lehet. A két top 20-as teniszező idén már harmadszorra küzd meg egymás ellen, viszont némi meglepetésre az előző két ütközetet szett veszteség nélkül nyerte meg a német. Nagy neve miatt a Stan Wawrinka – Jannik Sinner találkozó még említésre méltó, viszont sajnos valószínűleg a neve nem lesz már elég a svájcinak az olasz ellen. Idén kétszer játszottak egymás ellen, és Stan nem hogy szettet nem tudott nyerni, de a négy játszma alatt összesen csak kilenc játékot tudott nyerni, ami elképesztően kevés.

Folytassuk a hölgyekkel, ahol a ranglista második Aryna Sabalenka lesz a játéknap legnagyobb neve. A fehérorosz- teniszező magasan esélyesnek számít a francia Clara Burel ellen. Tavaly egy meccsük már volt, ott Sabalenka tükör simán 6-0 6-2re nyert. A lányoknál az egyik legszínvonalasabb találkozó a Svitolina – Pegula párharc lehet. Az esélyek természetesen a hazai mellett szólnak, de Svitolina bármikor képes extra játékra. Pár hete Washingtonban mérkőztek meg, akkor csak döntő játszmában tudott nyerni Pegula. Tőle pedig muszáj kiemelni, hogy a tornán az eddigi négy szettje alatt végig fantasztikusan adogatott, és csak kétszer bukta az adogatását, ami női szinten kimagaslónak számít.

A részletes program -> US Open hatodik nap