Nadal nem bánja, ha nem ő vonul vissza a legtöbb Grand Slam győzelemmel

A 22-szeres Grand Slam bajnok spanyol hosszabb interjút adott a Movistar+ televíziónak, melyben a Novak Djokovic-csal folytatott Grand Slam versengésen kívül beszélt rehabilitációjáról és a tenisz utáni terveiről is

Nagyon különböző élethelyzetben van a Nagy Hármas két, még aktív tagja: míg Novak Djokovic egy héttel ezelőtt nyerte meg negyedik alkalommal a US Opent, és ezzel megszerezte 24. major trófeáját, addig Rafael Nadal otthon, Mallorcán folytatja a júniusi műtétet követő rehabilitációját.

A 36 éves szerb továbbra is kiváló fizikai állapotban van, a motivációja sem tűnik gyengülni, így bőven gyarapíthatja Grand Slam sikerei számát, míg az egy évvel idősebb Nadal esetében az is kétséges, tud e még valaha versenyképes színvonalon teniszezni.

Eldőlni látszik tehát kettejük versenyfutása a legtöbb Grand Slam győzelemért, azt minden bizonnyal Djokovic nyeri majd.

Többek között az ezzel kapcsolatos érzéseiről, gondolatairól is kérdezték Nadalt a tévéműsorban:

“Egyszerű oka van, hogy miért nem vagyok csalódott: a saját lehetőségeimen belül mindent megtettem karrierem során a győzelmekért. Novak számára ez a versengés mindig fontosabb volt, valószínűleg ez az egyik oka, hogy ő fogja megnyerni.” – mondta.

Nadal megerősítette, hogy nagyon szeretne 2024-ben visszatérni és a pályán búcsúzni fantasztikus pályafutásától, de aggodalmainak is hangot adott:

“Az álmom az, hogy újra játszhassak, nem az, hogy megnyerjem az Australian Opent vagy a Roland Garrost. Jelenleg nagyon messze vagyok attól a szinttől. Az elmúlt másfél év nagyon nehéz volt mentálisan, de a csípőműtét jó döntésnek bizonyult. Azt remélem, két hónapon belül tisztább képem lesz arról, hol tartok, mert nagyon szeretnék egy búcsúszezont.”

Mindezek ellenére a 14-szeres Roland Garros győztes salakkirály felkészülten várja a tenisz utáni életet, akár már másnap el tudná kezdeni azt:

“Nagyon sok projektem van, például az Akadémia, de rengeteg más dolog is alakul körülöttem. Edzőként is el tudom képzelni magam, de biztosan nem az fogja kitölteni a napjaimat.”

Nadal első teniszakadémiája szülővárosában, Manacorban nyílt meg 2016-ban, azóta pedig a világ több pontján, például Kuvaitban és Mexikóban is létrehoztak kisebb teniszközpontokat. A Rafa Nadal Foundation elnevezésű jótékonysági alapítványt felesége és édesanyja vezeti, a családnak mindezeken túl érdekeltsége van még különböző étterem- és hotelláncokban is.

A cikk forrása

A borítókép innen van