Jannik Sinner lett Rotterdam bajnoka

Jannik Sinner nyerte meg a rotterdami ATP 500-as versenyt. Az Australian Open címvédője a fináléban az ausztrál Alex De Minaurt győzte le két játszmában. 

A mai délutánon elérkezett az év első ATP 500-as versenyének a fináléja. Rotterdam-ban a döntőben a végső győztesnek járó trófeáért az olasz Jannik Sinner, és az ausztrál Alex De Minaur küzdött meg. Az Australian Open címvédőjének dolgát csupán Gael Monfils tudta valamennyire megnehezíteni a tornán, míg De Minaur két nagy skalpot is magáénak tudhatott, hiszen legyőzte Andrey Rublev-vet és Grigor Dimitrov-vot is. A két finalista legutóbb a Davis Kupa döntőjében csapott össze, ahol Sinner egy megsemmisítő verést mért az ausztrálra.

A mérkőzés első break-jét Sinner csinálta meg, aki 2-2-nél nyerte el ellenfele adogatását. Az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy ez a lépéselőny elég lehet az olasz számára, 5-4-nél játszmalabdái is voltak, azonban De Minaur mégis visszajött. Az ausztrál ezt a minimális lélektani előnyt azonban nem tudta kihasználni, a szett végét idegekkel Sinner bírta jobban, aki 7-5-tel vezetést szerzett. A második felvonás közepén némi tűzijáték alakult ki, aminek az lett a végeredménye, hogy 3 egymást követő break után Sinner 4-3-as fórhoz jutott. Az olasz ekkor már másodszor nyerte el a játszmán belül De Minaur adogatását, de erre az előnyre már nagyon magabiztosan vigyázott a szett végéig. Az olasz teniszező 6-4 arányban húzta be a második etapot, aminek köszönhetően egy 2 óra 6 perces finálét nyert meg.

Jannik Sinner továbbra is elképesztő formában teniszezik. Az olasz játékos zsinórban második tornagyőzelmét szerezte meg idén, és rotterdami sikere miatt a világranglista harmadik helyét foglalja majd el holnaptól.

ATP Rotterdam, a döntő végeredménye: 

Jannik Sinner ( 1 )-Alex De Minaur ( 5 ) 7:5 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com