ATP Dubai: Marozsán és Fucsovics is az első fordulóban búcsúzott

A Dubai-ban zajló ATP 500-as versenyen mindkét magyar játékosnak az első forduló jelentette a végállomást. Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is döntő játszmában búcsúzott.

Marozsán Fábián a dubaji verseny első fordulójában a torna nyolcadik kiemeltjeként jegyzett Alejandro Davidovich Fokina-val mérkőzött meg. A találkozó a spanyol számára kezdődött jobban, aki az első szettben kétszer is elvette Marozsán szerváját, és ennek köszönhetően 6-3-mal vezetést szerzett. A második felvonás elejét egy gyors break váltás követte, majd a magyar volt az, aki kulcsfontosságú pillanatban 3-3-nál újra elnyerte ellenfele adogatását, majd 6-4-gyel kiegyenlített. A harmadik etapban viszont újfent Davidovich Fokina érvényesítette az akaratát a pályán, hiszen a spanyol egy 6-1-re megnyert játszmával biztosította be a továbbjutását. A 24 éves teniszező 1 óra 42 perc játék után ejtette ki Marozsánt.

Fucsovics Márton miután sikerrel vette a selejtezőt, a cseh Jiri Lehecka-val csapott össze az első körben. A nyitószettben 4-4-ig a számos fogadóelőny ellenére a két játékos hozta az adogatását, viszont a kilencedik játékban a cseh tudott breakelni. Lehecka pedig a következő game-ben semmire nyerve a szerváját 6-4-gyel szettelőnybe került. Az elveszített játszma nem szegte kedvét Fucsovics-nak, aki a második felvonásban viszonylag korán breakelni tudott, majd 6-3-mal egalizált. A harmadik etapban nagyon szoros küzdelem folyt, amit végül Lehecka bírt jobban a végén idegekkel. A cseh játékos 7-5-re nyerte meg a mindent eldöntő játszmát, és egy 2 óra 23 perces csatában jutott be a második fordulóba.

ATP Dubai, az első forduló eredményei: 

Alejandro Davidovich Fokina ( 8 )-Marozsán Fábián 6:3 4:6 6:1

Jiri Lehecka-Fucsovics Márton 6:4 3:6 7:5

Kiemelt kép forrása: facebook.com/fucsovics