Alex De Minaur megvédte a címét Acapulco-ban

Alex De Minaur lett az Acapulco-i ATP 500-as verseny bajnoka. Az ausztrál teniszező a fináléban két játszmában múlta felül a norvég Casper Ruud-ot. 

Az Acapulco-ban zajló versenyen kora reggel a döntőt rendezték meg. Már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul: Alex De Minaur vagy Casper Ruud emelheti magasba a végső győztesnek járó trófeát. Az ausztrál az elődöntőben két és háromnegyed szettet töltött a pályán, miután Jack Draper feladta ellene a találkozót, míg a norvég óriási csatában győzte le Holger Rune-ét.

A mérkőzést De Minaur kezdte jobban, aki már a harmadik játékban elnyerte ellenfele szerváját. Az ausztrál a játszma további részében nem ismert kegyelmet adogatóként, és ennek köszönhetően 6-4-gyel vezetést szerzett. Ruud-nak az elveszített szett egyáltalán nem szegte a kedvét, és a második etapban igen korán break előnybe került. A norvégnak azonban a fórja nem tartott semeddig, hiszen De Minaur azonnal visszajött. A torna harmadik kiemeltje ráadásul 3-3-nál újfent elvette Ruud szerváját, amivel óriási lépést tett a győzelem felé vezető úton. Az ausztrál a szett folytatásában nagyon magabiztosan teniszezett adogatóként, simán besöpörte az utolsó játékot, és ezzel Acapulco bajnokának mondhatta magát.

Alex De Minaur nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott Acapulco-ban, hiszen a legjobb 8 között a mumus Stefanos Tsitsipas, majd a fináléban Casper Ruud is elismerően a kezét nyújthatta. Az ausztrál teniszező ezzel a címvédéssel megszerezte pályafutása nyolcadik egyéni ATP tornagyőzelmét.

ATP Acapulco, a döntő végeredménye: 

Alex De Minaur ( 3 )-Casper Ruud ( 6 ) 6:4 6:4

Kiemelt kép forrása: tennis.com.au