ATP Miami: Marozsán kétszettes győzelmével már nyolcaddöntős

Marozsán Fábián sikerrel vette a harmadik fordulót Miami-ban. A magyar teniszező két játszmában múlta felül az ausztrál Alexei Popyrin-t. 

Marozsán Fábián azt követően, hogy tegnap szenzációt szolgáltatva nagy verést mért a dán Holger Rune-ra, a mai napon a legjobb 16 közé kerülésért lépett pályára a világranglista 45., Alexei Popyrin-nal szemben. A két játékosnak ez volt az első egymás elleni mérkőzése.

A találkozó egy villámgyors break váltással kezdődött, majd a két fél egészen 5-5-ig tartotta a saját szerváját. Következett ezáltal a szett kiélezett végjátéka, amit Marozsán bírt jobban idegekkel, aki zsinórban megnyert 2 game-nek köszönhetően 7-5-tel vezetést szerzett. A magyar játékos ráadásul a második felvonás negyedik játékában elnyerte Popyrin adogatását, amivel óriási lépést tett a továbbjutás felé. Marozsán pedig ezt követően adogatóként előbb 3-1-nél három fogadóelőny hárításával szilárdította meg a fórját, majd a folytatásban sem engedte visszazárkózni Popyrin-t. A 24 éves játékos tehát ott van a nyolcaddöntőben, ahol az Alex De Minaur-Jan-Lennard Struff összecsapás győztese vár rá.

ATP Miami, a harmadik forduló eredménye: 

Marozsán Fábián-Alexei Popyrin 7:5 6:3

Kiemelt kép forrása: origo.hu