Jannik Sinner lett Miami bajnoka

Jannik Sinner végső győzelmével zárult a Miami-ban zajló ATP 1000-es verseny. Az olasz teniszező a fináléban két játszmában győzte le a bolgár Grigor Dimitrov-ot. 

A 2024-es Miami Open-en a finálét rendezték meg Grigor Dimitrov és Jannik Sinner részvételével. A bolgárnak fantasztikus tornája volt, hiszen egymás után győzte le Carlos Alcarazt és Alexander Zverevet, míg Jannik Sinner megakadályozta a címvédést az orosz Daniil Medvedev búcsúztatásával. A két döntősnek ez volt a harmadik egymás elleni mérkőzése, az örökmérleget 2-1 arányban Sinner vezette.

A találkozó magabiztos adogatójátékokkal kezdődött, majd az ötödik játékban Sinner tudott elsőként fogadóként élni a kínálkozó lehetőséggel. Az olasz a folytatásban Dimitrov minden próbálkozása ellenére végig vitte a break előnyét, és 6-3-mal szettelőnybe került. A második játszma már nem hozott ekkora küzdelmet. Sinner 1-1-et követően olyan mértékben állva hagyta az ellenfelét, hogy csak Ő tudott újabb game-met sikerrel abszolválni. Az Australian Open idei bajnoka 1 óra 14 perces mérkőzésen győzte le nagyon simán a káprázatos hetet maga mögött tudó Dimitrov-ot.

Jannik Sinner továbbra is fantasztikus formában van, hiszen Miami-ban az utolsó két meccsén Medvedev és Dimitrov összesen 7 játékot tudott elleni nyerni. A 2024-es évben harmadik tornáját nyerte meg Melbourne és Rotterdam után, és 22 győzelem mellett továbbra is csak 1 vereséggel rendelkezik.

ATP Miami, a döntő eredménye: 

Jannik Sinner ( 2 )-Grigor Dimitrov ( 11 ) 6:3 6:1

Kiemelt kép forrása: atptour.com