ATP Madrid: Marozsán a második fordulóban búcsúzott

Marozsán Fábián számára véget ért a madridi ATP 1000-es verseny. A magyar teniszező a második fordulóban két játszmában szenvedett vereséget az argentin Francisco Cerundolo ellen. 

Marozsán Fábián miután igencsak szoros küzdelemben legyőzte az orosz Aslan Karatsev-et, a legjobb 64 között a 21. kiemelt Francisco Cerundolo-val mérkőzött meg. A két játékos eddigi egyetlen összecsapásán az idei Australian Open-en a magyar tudott nyerni.

Marozsán számára nem kezdődött túlságosan fényesen a mai találkozó, hiszen pillanatok alatt 4-0-ás hátrányba került. A magyar teniszező ezt követően csupán kozmetikázni tudott az eredményen, aminek köszönhetően Cerundolo 6-2-re behúzta az első játszmát. A második felvonás sem nézett ki jobban Marozsán szempontjából, hiszen az argentin 5-2-es vezetésnél egy játékra került a továbbjutástól. A magyar viszont a folytatásban megemberelte magát, és többek között két meccslabda hárításával  kiharcolta a rövidítést. Cerundolo azonban a Tiebreak-re összeszedte magát, és ezt a rövid szakaszt 7-5-re megnyerve bebiztosította a helyét a legjobb 32 között.

ATP Madrid, a második forduló eredménye: 

Francisco Cerundolo ( 21 )-Marozsán Fábián 6:2 7:6(5)

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu