ATP Madrid: Nadal a nyolcaddöntőben búcsúzott

Rafael Nadal számára a nyolcaddöntőben ért véget a madridi ATP 1000-es verseny.  A spanyol teniszező két játszmában szenvedett vereséget a cseh Jiri Lehecka-val szemben. 

Rafael Nadal már a negyeddöntőbe jutásért lépett pályára Madrid-ban. A spanyol a legjobb 16 között a cseh Jiri Lehecka-val csapott össze. A két játékosnak ez volt az első egymás elleni mérkőzése.

Magabiztos adogatójátékokkal kezdődött a találkozó, majd Nadal volt az első aki eljutott 4-3-as vezetésénél fogadóelőnyhöz. A spanyol viszont ezt a lehetőséget kihasználatlanul hagyta. Lehecka 5-5-nél kapta meg az esélyt a breakre, amivel élni is tudott. A cseh játékos pedig nem teketóriázott sokat, a következő game-ben lezárta a szettet. A 22-szeres Grand Slam győztes számára ráadásul nem kezdődött jól a második felvonás sem, hiszen rögtön elbukta a szerváját. Lehecka pedig kíméletlen volt adogatóként, végig vitte a break-et, és egy 6-4-re megnyert játszmával továbbjutott a negyeddöntőbe. A cseh teniszező a legjobb 8 között az orosz Daniil Medvedev ellen játszik.

ATP Madrid, a nyolcaddöntő eredménye: 

Jiri Lehecka ( 30 )-Rafael Nadal 7:5 6:4

Kiemelt kép forrása: reuters.com