Wimbledon 2024: Sinner négyszettes győzelemmel kezdett

Jannik Sinner ugyan szettet vesztett, de sikerrel abszolválta az első kört Wimbledon-ban. A világelső ugyanis négy játszmában győzte le a német Yannick Hanfmann-t. 

Jannik Sinner miután nem olyan régen Halléban tornagyőzelemmel melegített Wimbledon-ra, megkezdte szereplését az All England Club-ban. Az olasz első ellenfele a német Yannick Hanfmann volt. A két játékos eddig egyetlen alkalommal a tavalyi US Open-en csapott össze, ahol a világelső három játszmában nyerni tudott.

Sinner nagyon magabiztosan kezdte a találkozót. Az olasz a mérkőzés hatodik játékában elnyerte Hanfmann adogatását, majd adogatóként semmi esélyt nem adva ellenfelének a visszajövetelre, 6-3-mal vezetést szerzett. A második felvonást is az olasz indította jobban, aki 1-1-nél breakelni tudott. Sinner ugyan a folytatásban rendesen megküzdött az előnye megtartásával, de a játszmát 6-4 arányban igy is megnyerte. A harmadik etap volt a világelső számára némileg a hullámvölgy. Hanfmann ezt a időleges megtorpanást maximálisan kihasználta, és 6-3-mal szépített. Sinner viszont a negyedik szettre újra összeszedte magát, és egyetlen break elegendő volt neki a mérkőzés megnyeréséhez. A világelső tehát ott van a második körben, ahol a Fucsovics Mártont búcsúztató Matteo Berrettini lesz az ellenfele.

Wimbledon 2024, az első forduló eredménye: 

Jannik Sinner ( 1 )-Yannick Hanfmann 6:3 6:4 3:6 6:3

Kiemelt kép forrása: atptour.com