Rafael Nadal kiesett Wimbledonban

A tegnapi napon a negyedik fordulót rendezték meg az alsó ágon. A legnagyobb meglepetést egy ausztrál ifjú titán okozta.

kyrgios2

Kyrgios a torna legnagyobb meglepetését okozta
Kép forrása: telegraph.co.uk

Rafael Nadal eddig sokat szenvedett az idei wimbledoni tornán, de kevesen gondolták volna, hogy a keddi napon búcsúzni fog. Az ausztrál Nick Kyrgios az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára a világelső ellen, amit maximálisan kihasznált. A spanyol szokás szerint elbukta az első szettet, majd nehéz csatában sikerült kiegyenlítenie. Nadal az eddigi három meccse alatt a megnyert második játszma után sikeresen bedarálta aktuális ellenfelét, azonban most egy egészen más forgatókönyv érvényesült. A 19 éves játékos ritka módon a harmadik szettben a második rövidítést is megnyerte vetélytársa ellen, így már egyre nagyobb esély nyílt a hatalmas bravúrra. A negyedik játszmában pedig 2-1-nél Kyrgios elvette Nadal szerváját, amivel pontról-pontra közelebb volt a canberrai teniszező pályafutása legnagyobb győzelméhez. A találkozót pedig az ausztrál 5-3-nál egy ásszal zárta le, így élete első Grand Slam negyeddöntőjére készülhet a kanadai Milos Raonic ellen. A szervakirály is egy nehezebb mérkőzésen van túl, mivel négy szettben győzte le a japán Kei Nishikori-t.

federer5

Federer honfitársa ellen játszik a negyeddöntőben
Kép forrása: dailymail.co.uk

A fantasztikus bravúr mellett a svájci duó ismét parádézott. Az egyes pályán Roger Federer ott folytatta, ahol Santiago Giraldo ellen abbahagyta. Bár sokan mondták, hogy Tommy Robredo már okozhat kellemetlenségeket a 2012-es bajnoknak, azonban a spanyolnak nem volt válasza riválisa teniszére. Federer ismét folyamatosan felment a hálóhoz, ahol jöttek a megszokott káprázatos megoldások. A Baseli játékos mindösszesen kilenc játékot veszített, így készülhet a negyeddöntőre. Ellenfele Stan Wawrinka lesz, aki sikeresen megállította az utóbbi két hétben elképesztő formában lévő Feliciano Lopez-t. Az Australian Open bajnoka az első két szettet megnyerte rövidítésben, ami lényegében el is döntötte a találkozót. A harmadik játszmát a 29 éves játékos már egy fokkal könnyebben, 6/3-ra nyerte meg. A legjobb nyolc között tehát összejött a svájci házi rangadó Wawrinka és Federer főszereplésével.

Délután már a negyeddöntőket rendezik meg az All England Club gyepén. A mai nap igazi sztárparádé lesz a két legnagyobb pályán. A centeren majd Murray és Federer lép pályára, az egyes pályán pedig Djokovic csap össze Cilic-el.

A negyedik forduló eredményei:

Stan Wawrinka-Feliciano Lopez 7/6(5) 7/6(7) 6/3

Roger Federer-Tommy Robredo 6/1 6/4 6/4

Milos Raonic-Kei Nishikori 4/6 6/1 7/6(4) 6/3

Nick Kyrgios-Rafael Nadal 7/6(5) 5/7 7/6(5) 6/3

Kiemelt kép forrása: dawn.com

A hozzászólások le vannak zárva.