Kyrgios káromkodott, ütőt tört, széket hajigált, majd elhagyta a pályát

2019. május 16.
by andF

Nick Kyrgios már megint nem bírt magával, a Casper Ruud elleni római mérkőzésén a játékvezető gamevesztéssel büntette a viselkedése miatt. Az ausztrál erre válaszul a földhöz vágta az ütőjét, a pálya közepére hajított egy széket, majd elegánsan távozott.

Kyrgios korán breakelőnybe került és 1-0-ra vezetett a Ruud elleni mérkőzés döntő játszmájában a római 1000-es versenyen, de a következő játékban breaklabdánál elrontott egy tenyerest, ami teljesen kiakasztotta. A szervajátéka közben többször is dühöngött, mert zavarta a fotósok és a nézők mozgása a koncentrálásban. Frusztráltságának hangot is adott a tőle megszokott kíméletlenül őszinte formában, amiért több alkalommal is figyelmeztetést kapott.

A game elvesztése után az ausztrál elkezdte szidni a nézőket, melynek az lett az eredménye, hogy a székbíró játékvesztéssel büntette, így már Ruud vezetett 2-1-re. Kyrgios ennek hallatán annyira begurult, hogy földhöz vágta az ütőjét, majd a keze ügyébe eső széket ragadta meg, és hajította be a pálya közepére. A székbíró erre reagálva a pályára kérette a versenybírót, ami csak tetézte Kyrgios dühét.

“Nem akarok játszani, mikor ilyen sz*rságok történnek.” – fejezte ki az érzéseit Kyrgios. “Beleadok apait-anyait, és közben ilyen idiótákkal kell foglalkoznom. Végeztem, kib***ottul végeztem. Telibesz*rom az egészet.” – tette hozzá, majd összepakolta a holmiját, és levonult a pályáról.

Kyrgiosnak interjúadási kötelezettségei voltak a mérkőzés után, de a New York Times riportere, Ben Rothenberg szerint az ATP munkatársai nem tudták feltartóztatni őt, mielőtt távozott volna, így elmaradtak a nyilatkozatok. Kyrgios később életjelet adott magáról, Casper Ruud továbbjutását ünneplő videója alá írt egy “Hahahahaha”-t a twitteren.

Alig 24 órával ezelőtt Kyrgios egy podcastban osztotta ki Djokovicot és Nadalt, szerinte a világelső elképesztően gázul viselkedik, Nadal pedig sértődős.

Kép forrása: sportingnews.com