RG 19: Egyre közelebb egy újabb “Fedal”

Roger Federer után a nyolcadik játéknap másik “G.O.A.T”-ja, Rafael Nadal is könnyedén jutott be a negyeddöntőbe a Roland Garroson.

Az év második Grand Slam-tornájának második vasárnapi játéknapján, férfi egyesben az alsó ág versenyben maradt résztvevői ragadnak ütőt a legjobb 8 közé jutásért. A nap első nyertese Roger Federer (2.) volt a Roland Garros centerpályáján, a Philippe Chatrier-n. A Grand Slam-örökranglista első helyezettjét pedig a második követte a torna 11-szeres bajnokának, Rafael Nadalnak (2.) személyében.

A Salakkirály az előző fordulóban kisebb meglepetésre elveszített egy szettet a belga David Goffin ellen. Ezt a kis “megingást” azonban Juan Ignacio Londero cseppet sem tudta kihasználni – már ha lehet-e egyáltalán ilyenről beszélni. Az argentin első Garros-szereplésén a maga nemében szép skalpokat gyűjtött be Nikoloz Basilashvili és Richard Gasquet legyőzésével, a torna történelmének megkerülhetetlen alakja ellen azonban csak egy elvett adogatást mutathatott fel.

Nadal nem igazán pazarolta az idejét. Az első szettben kétszer, a másodikban pedig egyszer break-elte ellenfelét, Londero harmadik szettbeli “részsikere” pedig azok után született meg, hogy újfent kétszer vette el a mallorcai a szerváját. A világranglista 2. helyezettje 2 óra 16 perc alatt harcolta ki a győzelmet és bejutott 13. negyeddöntőjébe a Roland Garroson.

Végeredmény: R. Nadal (2.) – J. I. Londero 6/2 6/3 6/3

Következő ellenfele Benoit Paire vagy Kei Nishikori (7.) lesz és már csak egy fordulóra vagyunk egy újabb Federer-Nadal klasszikustól. A svájci veterán is várja még ellenfelét, de Stan Wawrinka (24.) és Stefanos Tsitsipas (8.) még 4 és félóra után se tudta még “dűlőre vinni a dolgot” a Suzanne Lenglen-on…

A képek forrása: twitter.com/rolandgarros