Doha: Nadal és Monfils játsszák a döntőt

Rafael Nadal jutott egyedüli kiemeltként a dohai elődöntőbe, ahol a selejtezős német Gojowczyk volt az ellenfele. A másik mérkőzést Monfils és a Murray-t búcsúztató Mayer játszották.

Forrás: atpworldtour

Forrás: atpworldtour.com

A világranglista 162. helyén álló Peter Gojowczyk három meccset nyert a selejtezőben, és ugyanennyit a főtáblán, többek között a 6. kiemelt Kohlschreibert is búcsúztatva. Gojowczyk az első kiemelt elleni elődöntőre sem az esélytelenek nyugalmával állt ki, ezt bizonyítja az a tény is, hogy megnyerte az első játszmát a világelső ellen. Nadal első szervái csak 60%-ban találták el az adogatóudvart, ezeknek pedig a 64%-ából sikerült pontot szereznie. Mindkét játékos két breaklabdához jutott a játszma során, ebből Nadal egyet, Gojowczyk viszont mindkettőt ki tudta használni, és 6:4-re megnyerte az első játszmát.

A második játszmában Nadal összekapta magát, 14 beütött első szervájából 13-ban lett övé a pont, és kétszer is el tudta venni Gojowczyk adogatását – 6:2-vel egyenlített a spanyol. A döntő szettben is két break különbség döntött, azzal a kivétellel, hogy egyszer Gojowczyk is elvette Nadal adogatását, a lényegen azonban ez nem változtatott: a vártnál szorosabb mérkőzésen, de Nadal bejutott a torna döntőjébe (4:6, 6:2, 6:3).

Forrás: dohanews.co

Forrás: dohanews.co

Nadal ellenfele az a Gael Monfils lesz, aki korábban a címvédő Gasquet-t ejtette ki a tornáról. A francia remekül teniszezik egész héten, még játszmát sem veszített, és ez a Mayer elleni elődöntőben sem volt másképp. Az első szettben kétszer is breakelni tudott, Mayer viszont csak egyszer, így 6:3 lett a játszma Monfils javára. A második szettben a remek atlétikai képességekkel rendelkező Monfils parádésan adogatott, 91%-ban jöttek be az első szervái, melyekből 76%-ban szerzett pontot – Mayernek nem is sikerült breaklabdához jutnia. Monfilsnak viszont két lehetősége adódott, mindkettőt ki is használta, így alakult ki a 6:3, 6:2-es végeredmény.

Nadal az egymás ellen játszott mérkőzéseiket tekintve 8-2-re vezet Monfils ellen, a francia azonban mindkét győzelmét pont itt, Dohában aratta: 2009-ben a negyeddöntőben, 2012-ben pedig az elődöntőben. Az utóbbi volt kettejük utolsó mérkőzése, és ha Monfils tudja hozni a tornán mutatott formáját, nem elképzelhetetlen, hogy veretlen marad Nadal ellen Qatar fővárosában.

A kiemelt kép forrása: dohanews.co