AusOpen: Nadal, Tsonga és Nishikori is csatlakozott a legjobb tizenhathoz

A délutáni program után már csak három férfi egyes mérkőzés maradt estére az Australian Open hatodik napján. A fennmaradt három helyre Nadal, Tsonga és Nishikori futott be, és küzdhet a negyeddöntőbe jutásért. 

Forrás: ausopen.com

Forrás: ausopen.com

A három mérkőzés közül az időrendben legkésőbb befejeződött mérkőzésről érdemes pár szóban beszélni. Már csak azért is, mert nagy várakozás előzte meg Nadal és Monfils mérkőzését, és azért csak pár szóban, mert a spanyol világelső meglepően simán nyert. Olyan könnyen, mint a számolás. Egy, kettő, három. Pontosan ennyi játékot nyert a francia teniszező Nadal ellen. Nadal nagyon elégedetten nyilatkozott a saját játékáról, és komoly önbizalommal várja következő ellenfelét, aki a japán Nishikori lesz. Nishikori az amerikai Donald Young ellen nyert egy szoros (7-5), és két nagyon sima (6-1 6-0) játszmában. Úgy látszik, hogy Michael Chang keze alatt még inkább jobban játszik a japán játékos, kérdés hogy mire lesz ez elég Nadal ellen.

Tsonga és Simon néhány évvel ezelőtt Forrás: fr.tennistemple.com

Tsonga és Simon néhány évvel ezelőtt
Forrás: fr.tennistemple.com

A nap harmadik mérkőzését két francia játékos, Tsonga és Simon játszották. A találkozó esélyese az eddig játszmát sem vesztő Tsonga volt, de Simon eddigi két meccsén is meglepetést tudott okozni. A német Brands, és a horvát Cilic ellen is 2-1-es szetthátnyrából felálló Gilles Simon igen jó meccset játszott honfitársa ellen, de nem tudta vele tartani a lépést, így a tizenhét ászt ütő Tsonga három játszmában nyert, és jutott tovább. Tsonga ellenfele a nyolc közé jutásért a svájci Federer lesz. Az sem lesz egy rossz meccs.

Férfi egyes eredmények (esti mérkőzések):

R. Nadal (spanyol, 1.) – G. Monfils (francia, 25.) 6-1 6-2 6-3
J-W. Tsonga (francia, 10.) – G. Simon (francia, 18.) 7-6 6-4 6-2
K. Nishikori (japán, 16.) – D. Young (amerikai) 7-5 6-1 6-0