Davis Cup 2014: Svájc továbbjutott, három csapat a győzelem kapujában

2014. február 2.
by admin

A szombati napon Olaszország, és Csehország lépéselőnybe került, szépítettek az amerikaiak, és továbbjutott Svájc is. 

604px-Davis_Cup_by_BNP_Paribas.svg

Kezdjük az Egyesült Államok csapatával, akik az első nap után 2-0-ás hátrányba kerültek, és a Bryan testvéreknek kellett valamelyest javítani az álláson. Az amerikaiak dolgát megkönnyítette, hogy az eredetileg nevezett Andy Murray-t pihentették a vasárnapi egyes mérkőzésére, így a világranglista vezető Bryan ikrek nem túl szoros meccsen, négy játszmában legyőzték a Fleming/Inglot brit kettőst. Az Egyesült Államoknak ezzel maradt még némi esély a továbbjutásra, amit valószínűleg a Querrey-Murray mérkőzés kimenetele dönt majd el.

Nem kell izgulnia Svájcnak, akik a pénteki Federer illetve Wawrinka győzelem után megnyerték a párost is, ezzel behozhatatlan 3-0-ás előnyre tettek szert. A Chiudinelli/Lammer összetételű helvét páros négy játszmában 7-6 3-6 7-6 6-2 arányban bizonyult jobbnak a Krajinovic/Zimonjic szerb kettősnél.

Két nap után 2-1 arányban vezet a címvédő Csehország, akiknél az előzetesen meghirdetett párosuk helyett Berdych és Stepanek lépett pályára, és mint később kiderült, jó választás volt a két játékos. A cseh kettős négy játszmában legyőzte a Rojer/Haase holland duót, így az első, pénteken elveszített egyes mérkőzés után már a csehek mennek előnnyel a vasárnapi zárónapnak.

Szintén 2-1-re vezet az olasz válogatott Argentínában. A csehekhez hasonlóan az itáliai csapat is elvesztette az első egyesét, majd Fognini egyenlített, ma pedig behúzták a párost is, egy rendkívül szoros meccsen. A Fognini/Bolelli duó négy játszmában 6-7 7-6 7-6 6-4 arányban gyűrte le a Schwank/Zeballos argentin egységet. Ezzel a győzelemmel az olaszok nagy lépést tettek a negyeddöntő felé.

Folytatás vasárnap, amikor a maradék öt továbbjutó ország nevére is fény derül.