Fed Kupa: Babos Timi botlása ellenére legyőztük a letteket

Nem kezdődött jól számunkra a második csoportkör, ugyanis Babos Tímea, aki kedden bravúros győzelmet aratott a világranglista tizedék helyén álló Halep ellen, kikapott a 216. Marcinkevicától.

Jani Réka Luca Forrás: nepszava.hu

Jani Réka Luca
Forrás: nepszava.hu

Timi két játszmában, 6:2, 6:4-re kapott ki esélytelenebb ellenfelétől, így a lettek elleni párharc megnyerése is veszélybe került. Szerencsére Jani Réka Luca hozni tudta a kötelezőt, és simán, 6:0, 6:4-re nyert a világranglistán 705. Ostapenko ellen. Következhetett a páros mérkőzés, ahol ugyanazok a játékosok szerepeltek, akik az egyéni meccseket is játszották. A mi lányaink kezdték jobban a meccset, 7:5-re nyerve az első játszmát, a másodikban azonban korán breakelőnybe kerültek a lettek, melyet meg is tudtak tartani a játszma végéig – 6:3 oda. A döntő játszmában aztán ismét Timiék irányítottak, 3:0-ás vezetésre tettek szert, végül pedig csak egy játékot engedélyeztek ellenfeleiknek és 6:1-re nyerték a játszmát.

Szombaton Nagy-Britannia csapata ellen lépünk majd pályára a 16 órakor kezdődő délutáni szakaszban.

A csoportunkban lévő másik két csapat találkozóján hasonlóan alakultak az események: Cirstea kikapott Watsontól, ezt követően Halep megnyerte a maga mérkőzését majd Begu és Niculescu a párost is behúzta .

Eredmények:

Magyarország – Lettország – 2:1

Babos – Marcinkevica – 2:6, 4:6

Jani – Ostapenko – 6:0, 6:4

Babos/Jani – Marcinkevica/Ostapenko – 7:5, 3:6, 6:1

Románia – Nagy-Britannia – 3:0

Cirstea – Watson – 7:6, 1:6, 4:6

Halep – Konta – 6:4, 6:1

Begu/Niculescu – Rae/Watson – 6:0, 6:2